Привет. Животът е странна сплав от учудване, ирония и смях. А на човек му е нужно да притежавамалко разум, за да проумее, че животът не е особено честна игра, но умее добреда забавлява.

Боже, прости ми всичките дребни номера, които ти правя, и аз ще ти простя големия номер, който си ми изиграл.

Робърт Фрост

Лекомислието прозира във всяко действие и дума. Фейсбук снимките, съобщенията и таговете са простоедно съвсем естествено допълнение към цялата картина.

Когато животът ти забрави какво трябва да прави по инерция, спомни си за някакво имагинерно славно време.

За да е годината добра, тя има огромна нужда от съучастнически глас, който да нашепва положителното.

Майкъл Фелпс и Никол Джонсън си спретнаха трета поред сватба. Този път на Нова година. Духътна партито се пренесе някъде към 20-те и героите от сватбеното приключение сдрескода си са като излезли от Великият Гетсби. Да празнуваш любовта катошампион е почти толкова опияняващо, колкото да спечелиш рекорда за най-многопърви места в една Олимпиада.

А появи ли с пръстен на небосклона, таблоидите започват да нищят около това колко си сеизръсил. Тенисистката Серина Уилямс реши, че няма одобен смисъл от една почтипотискаща диамантена перфектност и съвсем го обърна на майтап. Царевичнатортила –  в случай, че се чудиш.

На фестивала Палм Спрингс Раян Гослинг не пропусна да отдаде своята почит към Деби Рейнолдс –майката на Кари Фишър, която изглежда се е превърнала в истинско вдъхновение заактьора с ролята си в Singin’ in the Rain. Успехът на филма La La Land с участиетона канадеца никак не е случаен.

Най-добрият начин да отпразнуваш настъпването на Новата година, е като участваш в едноимпровизирано пътуване в близкото минало. 1997. Спайс Гърлс. Мелани Чизхолм,Виктория Бекъм и няколко позаспали лъчове светлина.

По всичко личи, че Адриана Лима вече е блажено изгубена в плавен валс със сладките изкушения.

А на не повече от сто крачки от дома имат склонност да се появяват нови и нови неща.Възможностите са безкрайни, когато възприятията се отворят.

Някои писани истории са в тъканта на бъдещето. И далеч не става дума за пари.

И въпреки всичко все още се долавят нотки на едно изтерзано човечество, което търси спасение.

Измерените изригвания на Йо, достигат над 300 км от повърхността, като материалът сеизхвърля със скорост около 1 км/сек. Съвсем естествено, без да се напряга от усилие.

Кой може да обвини един гладен октопод, когато покрай него се разхожда съблазнително апетитен рак.

А иначе най-освободен се чувстваш тогава, когато все още не познаваш напълно себе си и малко по малкодешифрираш думи и образи.

Политиката е умение да се управлява полисът, градът, държавата; да се осъществява организиран контрол над населението. Защото не е имало по-горещ политически месец тази година. Кого да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за политиката – отговорът се крие тук.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg