Макар и току-що започнала, кампанията за президент на кандидата на ГЕРБ вече успя да наложи категорично образа на „майка на нацията”. С определението ѝ като „душата на компанията” пък както партията, така и самата Цачева обясняват вълнуващите ѝ интерпретации на Булат Окуджава. На тези две определения отговаря само още една дама, около чиято евентуална кандидатура на изборите също се спекулираше известно време – Сашка Васева. Уви, тя избра само да подкрепи една от двойките в надпреварата, а изброените по-долу доказателства още веднъж показват, че шансовете ѝ биха били големи. Ето защо:

1. Майка на нацията

Да се правят паралели с функциите майка кърмилница и майчина милувка очевидно е неуместно в случая на Цачева, така че ключова за този образ е третата основна родителска функция – на закрилница на народа. Името на Васева е производно на Александър – име от гръцки произход, което означава „защитник на хората“. 

2. Числото на майката 

Цачева е под номер 17 в бюлетината, което Цвета Караянчева вещо разтълкува като 8 (1+7) – числото на майката. Васева е родена на 12.10.1966 г. (1+2) + (1+0) + (1+9+6+6) = 3+1+(22) = 3+1+4=8. Числото на майката. 

3. Първата дама 

Цачева е първата дама Председател на Народното събрание. Васева е първата дама на поп-фолка. Цачева иска да стане първата дама Президент. Васева е първата дама на поп-фолка.

4. 2009 г.  

Цачева става Председател на Народното събрание през 2009 г. Какво друго се случва тогава? Излиза албумът на Васева с кармичното име The Best

5. Душата на компанията 

Булат Окуджава дривън-изпълненията на Цачева безспорно доказват певчески талант и висока банкетна култура, но по този параграф тя губи категорично, за което няма капчица вина – всеки на нейно място би загубил.