След заформилия се скандал около коментари и скечове на Кевин Харт (в годините назад) с езика на крайна хомофобия и липсата на извинение, той отказа да води церемонията по връчване на наградите Оскар 2019. По-долу Бенджамин Лий припомня подбрани постове на Кевин Харт и го цитира с пример, когато заявява, че един от най-големите му страхове е синът му да стане гей. “Това е страх. Имай предвид, че не съм хомофоб… Бъди щастлив. Прави това, което искаш. Но аз, като хетеросексуален мъж, ако мога да предотвратя синът ми да стане гей, ще го направя.

Според множество различни източници в т.ч. The Guardian, oрганизаторите към момента не са намерили заместник. Логичният такъв би бил известен водещ на толк шоу като Джими Кимел или Елън ДеДженеръс, но се обсъжда и вариант водещ да няма. Подобно на SNL (Saturday Night Live) церемонията би могла да протече водена от различни звезди в отделните етапи на представяне. Интересно кой ще представи въвеждащия монолог…

Последният път когато обичайният формат от един водещ беше различен или в случая заменен с дуо – Джеймс Франко и Ан Хатауей през 2011-та година, беше обявен за пълен провал.

Моментът за подобна дискусия е крайно неподходящ при рекордно ниските рейтингови резултати за 2018-та от 26.5 милиона зрители. Кевин Харт беше добър вариант в този контекст с 34 милиона последователи на Twitter профила му и над 65 милиона в Instagram. Не на последно място и цветнокож.

Следим с интерес новините около едно от най-очакваните събития на годината, за да те информираме.