От 2014 година досега Chivas Venture са дарили 4 милиона долара на избрани предприемачи с каузи, допринасящи облагородяването на средата ни за живот. Всяка година компанията финансира с обща сума в размер на 1 милион долара различни инициативи, чиито проекти подпомагат подобряване условията на живот, на много и изцеление на планетата. През 2019-та година България отново ще участва, като една от 20-те държави в конкурса. Кандидатите във всяка от държави-участници ще се състезават първо на местно ниво. Всеки излъчен победител ще участва в специална акселераторска програма в  Обединеното кралство, която ще усъвършенства техните бизнес умения.

Сега е моментът да избереш дали си мрънкач или предприемач.

Най-хубавото на начинанието е, че реално всички са победители. Дори и мрънкачите. До момента в годините от 8000 кандидати са подкрепени 100 стартапа, чиято дейност е спомогнала за подобряване живота на над един милион души в 40 държави на 6 континента.

Chivas venture, 2018, финал, Оксфорд

Между тях са Conceptos plasticos, които усвояват 350 000 долара, преработват пластмасови отпадъци и ги превръщат в тухли скрепящи се една към друга подобно на лего. Лесен и удобен начин да се осигури покрив за нуждаещи се и да се балансира разпределението на популация.

Mestic, подкрепени с 200 000 долара преработват тор от крави и го превръщат в екологичен плат, в подкрепа на втората по замърсяване индустрия в света – модната.

През 2018 г. новаторската компания за кафе Change Please, която помага на бездомните по улиците, събра най-много средства. След като спечели малко над 350 000 долара, основателят й Кемал Езал осигури 2000 квадратни метра за академия, в която бездомници ще бъдат обучавани за баристи.

View this post on Instagram

With the very cool winner of the #chivasventure !

A post shared by Black & Grey (@dianacfmnbw) on

В Chivas Regal вярваме, че блендът винаги е по-добрият вариант – в живота, бизнеса и скоча. И 100-те финалисти, които подкрепихме до момента, доказаха това. Те откриха правилната комбинация между печалбата и волята да търсят смисъла отвъд финансовите измерения в своите начинания. Благодарение на конкурса финалистите спасяват 8 милиона дървета от обезлесяване, осигуряват 24 милиона литра безопасна питейна вода за нуждаещите се и финансират 75 000 дни обучение за жени и момичета – и това са само няколко примера. Chivas Venture продължава да има глобално въздействие и ние се гордеем, че инвестираме още $1 милион за 2019 г. – Ричард Блек, глобален маркетинг директор на Chivas

Първите $100 000 от наградния фонд тази година ще бъдат определени посредством онлайн гласуване в рамките на три седмици. Кулминацията на Chivas Venture 2019 ще се състои в поредица от оспорвани презентационни сесии по време на глобалния финал в Европа, където финалистите ще се борят за останалата част от заветната сума.

За да кандидатстваш за Chivas Venture 2019 и научиш повече за това защо блендът между печалбата и успехът е по-добрият избор, посети уеб сайта на Chivas Venture.

Chivas venture, 2018, финал