За хората зад Международния фестивал за късометражно кино “На брега” ви разказахме тук. Продължението за прожекциите на късометражки от Павел Веснаков следва с техни думи:

Тази неделя, в колаборация с Кинематограф, ще покажем една четирилогия от късометражни филми с режисьор Павел Веснаков. Късометражните филми, които ще видим, са изключително вълнуващи, засягат важни теми и всеки един от тях носи множество международни отличия и награди. Ще покажем следните четири филма: Влакове (2011), Парафиненият принц (2012), Чест (2013), Зевс (2015).

📣 ВНИМАНИЕ! ВНИМАНИЕ! 📣🎬С голямо вълнение ви представяме нашата първа колаборация❗️ ❤️Заедно с Кинематограф.BG,…

Публикувахте от IFF On the Beach / Международен Филмов Фестивал "На Брега" в Сряда, 22 април 2020 г.

За режисьора:

https://bit.ly/2S4vve3

Павел Веснаков е едва на 33 години, а е един от най-интересните и успешни български режисьори.  Първият му късометражен филм е “Влакове”, който той създава като дипломен филм през 2011 г., печели наградата “Джеймсън“ на София Филм Фест същата година. Вторият му филм “Парафиненият принц” получава същите отличия, като прибавя към тях и по едно от “Златна роза” и от “Сараево филм фестивал”.

Филмът му “Чест”, печели над 20 международни награди, сред които Голямата награда в Клермон-Феран, с която се квалифицира за надпреварата за награда “Оскар”. Последният му късометражен филм “Зевс” е копродукция между България и Германия.  Премиерата му се състоя на Международния кино фестивал в Локарно през август 2015-та година. По-късно същата година, филмът получава първото си голямо отличие. В конкурсната програма заедно с още 32 филма от цял свят, филмът печели Голямата награда на 30-то издание на Европейския фестивал за късометражно кино в Брест, Франция.  Освен късометражни филми, Павел режисира и успешните, хитови сериали “Денят на бащата”, социална драма с участието на Захари Бахаров и Весела Бабинова, лекарската драма Откраднат живот и крими мистерията Дяволското гърло . Освен това, Веснаков е в пост-продукция на дебютния си игрален филм – “Спасителят в прахта”.

За филмите:

Влакове

България, 2011

Режисьор: Павел Г. Веснаков

Продуцент: Илиян Джевелков

Оператор: Орлин Руевски

Сценарист: Павел Г. Веснаков, Моника Балчева, Калоян Р. Пишманов

Монтаж: Павел Г. Веснаков

Синопсис: 45-годишната Тони за пореден път остава без пари, след като не получава заплата от ресторанта, в който мие чинии. В борбата си с бедността една майка е готова на всичко, за да зарадва болното си дете.

 

Парафиненият принц

🎈Кликнете на видеото отдолу, за да придобиете усещане за предстоящата ни неделна прожекция! 👉🏻Междувременно, ето малко информация за режисьора и късометражните му филми…Pavel G. Vesnakov е един от най-интересните и успешни, млади, български режисьори. 🚇Първият му късометражен филм Trains | Влакове, наред с много други награди, печели и наградата на Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест "Джеймисън" за български късометражен филм. Взима приза за най-добър български филм на филмфеста в Балчик IN THE PALACE International Short Film Festival, награда на журито от фестивал за късометражни филми в Албания, списъкът продължава… 🏰Само година по-късно, следващият му филм The Paraffin Prince | Парафиненият Принц получава същите отличия, като прибавя към тях по едно от Златна Роза и от "Сараево филм фестивал". 🎖През 2013-та филмът му Pride / Чест печели над 20 международни награди, сред които Голямата награда в Клермон-Феран, с която се квалифицира за надпреварата за награда “Оскар”.🏔Последният му късометражен филм ZEUS / ЗЕВС има премиера на Международния кино фестивал в Локарно през август 2015-та година. По-късно същата година, филмът получава първото си голямо отличие – голямата награда на Европейския фестивал за късометражно кино в Брест, Франция…❤️Оставяме ви с това засега! Можете да си представите, че с Кинематограф.BG сме ви замислили една изключителна неделна вечер! 🙂🎬👀В следващите два дни ще ви представим и филмите по-подробно, така че бъдете нащрек и бъдете здрави! 🙂

Публикувахте от IFF On the Beach / Международен Филмов Фестивал "На Брега" в Четвъртък, 23 април 2020 г.

България, 2012

Жанр: Драма

Продължителност: 23 мин.

С участието на: Александър Алексиев, Валери Йорданов, Яна Титова, Антоанета Перова, Диана Кьосева, Калоян Пишманов, Христо Чуков, Александър Веснаков, Александър Кръстев, Васил Кръстев и други.

Режисьор: Павел Веснаков

Продуцент: Моника Балчева, Павел Веснаков, Орлин Руевски, Tatiyana Films

Kогато Явор осъзнава, че животът му рухва, първото нещо, за което се сеща, е да потърси най-добрия си приятел – Ферти, в квартала, където двамата са израснали заедно. Попаднали в капана на саморазрухата, двете момчета търсят спасение в спомени и дрога.

 

Чест

Публикувахте от Pride / Чест в Петък, 21 ноември 2014 г.

Чест изследва огромната пропаст между поколенията в България и неспособността на хората да общуват помежду си. Разказът е фокусиран върху Манол, пенсиониран генерал с консервативна ценностна система и борбата му да се адаптира към променящият се свят, в който живее.

Режисьор: Павел Веснаков

Сценарий: Павел Веснаков, Ваня Райнова

Оператор: Орлин Руевски

С участието на: Михаил Мутафов, Ани Бакалова, Светлана Янчева, Александър Алексиев

Копродукция: Портокал – Ваня Райнова (България), Director’s Darling – Себастиан Вайланд (Германия)

С подкрепата на Национален филмов център

 

 

Зевс

Публикувахте от ZEUS / ЗЕВС в Вторник, 8 март 2016 г.

Внезапната смърт на баща му принуждава Зевс да потърси помощ от по-големия си полу-брат Васил, който отдавна е напуснал семейството им. Васил няма никакво намерение да помага на брат си в организирането на погребение. Когато в крайна сметка се съгласява да съдейства на Зевс в продажбата на колата му, двамата братя тръгват заедно на едно съдбоносно пътуване.

Режисьор: Павел Г. Веснаков

Сценарий: Павел Г. Веснаков и Моника Балчева

Оператор: Орлин Руевски

Музика: Ралф Тиекьотер

С участието на: Александър Алексиев, Валери Йорданов, Деян Донков, Яна Титова

Продукция: Мувименто (България) – Орлин Руевски, Моника Балчева

Копродукция: България-Германия

Heimathafen Film &Media (Германия)

С подкрепата на: Национален филмов център, Фондация “Робърт Бош“

***

Филмите на Павел Веснаков можете да гледате тази неделя от тук. Тази неделя, в удобството да домашните гащи 🙂 

🎈Кликнете на видеото отдолу, за да придобиете усещане за предстоящата ни неделна прожекция! 👉🏻Междувременно, ето малко…

Публикувахте от IFF On the Beach / Международен Филмов Фестивал "На Брега" в Четвъртък, 23 април 2020 г.