Вчера Тайм обяви Тръмп за Личност на годината. На корицата на списанието е снимка на Тръмп в частната му резиденция в Тръмп тауърс и многозначителен надпис “Доналд Тръмп: президент на Разединените американски щати”.

Главният редактор на изданието Нанси Гибс обяви, че титлата се присъжда на личност, която е оказала огромно влияние върху събитията през изминалата година, като припомни, че не е задължително това влияние да е положително. Според Гибс за първи път сме свидетели на това как личност, която стартира надпревара за управление на една от най-могъщите държави в света при шанс за успех “100 към 1” и която не само, че не зачита правилата и нормите, но открито се обявява срещу тях и ги нарушава, побеждава пред установените могъщи партии.

“Новината е голяма чест и значи много за мен”, коментира Тръмп в телефонно интервю за NBC и обяви, че има намерение да обедини отново САЩ и да излекува напълно страната.

На второ място в престижната класация е основната претендентка на Тръмп – Хилъри Клинтън, а на трето – “хакерите”, които като заплаха за киберсигурността се опитаха да повлияят на изборите за президент на Америка. В списъка присъстват още руският президент Владимир Путин, основният поддръжник на Брекзит Найджъл Фараж, турският държавен глава Реджеп Ердоган и основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

В началото на седмицата бяха съобщени резултатите от гласуването сред читатели на Тайм, чийто вот избра за Личност на годината индийския премиер Нарендра Моди.

Моментално сред публикуване на корицата на Тайм с Тръмп интернет изригна. Голяма част от публикациите бяха на колажи с корицата на Тайм с Тръмп и такава с Хитлер.

Най-бурникоментари обаче породи кадър от корицата, в който буквата “М” e такаразположена зад главата на Тръп, че изглежда като дяволски рога.

В резултат на бурните коментари екипа на изданието излезе снарочна публикация, в която припомня, че скандалите с аналогията – рога иликотешки уши – около корица наТайм не са нови. Редакцията припомня, че това се е случвало ислед корици на Хилъри Клинтън, Бил Клинтън, Джордж Буш и публикува галерия, вкоято са включени още сходни корици с Маргарет Тачър, Дарт Вейдър и дори ИсусХристос.

Никога досега обаче отзвукът от не са били толкова многобройни и разгорещени.Дори и през лятото на 2013 г.испанският вестник Ел Мундо гръмна с обвинения случайно ли е направена композиция, която злепоставя Светияотец. На първата корица на изданието, планирана да излезе на 29 юли, главата напапа Франциск бе поставена точно пред латинската буква “М” от заглавието навестника и създаваше илюзия за малки рогца. Тогава списанието бе избрало дапосвети броя си на посещението на папата в Бразилия за участието във форум намлади католици. Заглавието бе Народнияпапа.

Обложката спапата излезе в европейското, южноамериканското и азиатското издание на Тайм,а в САЩ снимката за първа страница бе друга.