Днес отбелязваме Европейския ден на шоколада. Първото шоколадово блокче е направено през далечната 1842 г. от Джон Кадбъри. Години по-късно в Швейцария на Даниел Петер лампичката в главата му светва и решава да добави мляко към какаовото изкушение. Така на бял свят се появява млечният шоколад. А който е опитвал на днешния ден, знае че петъкът най-добре върви с шоколад под ръка в битката срещу смръщеното чело.

Каква полза от патроните, когато влизаме в битка? Вместо това аз винаги си нося шоколад.

Джордж Бърнард Шоу

Гласът в главата ни, който мърмори от време на време, си иска незлобливо единствено само малко повече ред.

Вървя по улицата, пред мен са младеж и девойка, симпатични. Момичето си е екстра, а момъкът има: Левски на прасеца, пише…

Публикувахте от Емил Илиев Кошлуков в 6 юли 2017 г.

А колебанието в някои случаи просто отпада като опция, смутено от останалите възможности.

Равносметката от днешния международен ден на целувката: анкета сред 100 жени на тема чия целувка е по-сладка – на съпруг…

Публикувахте от Luben Dilov в 6 юли 2017 г.

Иначе алтернативи са ни заобиколили отвсякъде и е съвсем в реда на нещата да се възползваме от предложеното.

С тия ежечасови фойерверки за какво са ни самолети? В нашето небе квото и да нахлуе, все някой селяк ще има рожден ден, ще откриват нов мол или нещо от сорта.

Публикувахте от Samuil Petkanov в 5 юли 2017 г.

Докато сме на тема паметници и сближаването на позициите между българи и македонци, ще направя градивно предложение. Нек…

Публикувахте от Chavdar Ghiuselev в 6 юли 2017 г.

След като погълнатото вече ни бълбука в гърлото, малко смелост няма да ни навреди.

Прибавяме щипка морски хумор, който да ни държи на повърхността, в случай на нужда.

 Междувременно Райън Рейнолдс е заел обичайната поза на супергерой и дава съвети за лекуване на разбито сърце. Обещанието е за възстановяване в най-близко бъдеще.

Като стана дума за възстановяване – Шварценегер праща честитки на Сталоун по случай рождения ден. Всяка година си обещават да я карат по-спокойно, но в крайна сметка изгледът да се забавляват знаменито с живота надделява над благоразумието.

Според някои, Тръмп отдавна вече свикна да отбягват да го хващат за ръката. Съществува една малка подробност, която ни кара да се съмняваме в това твърдение. По хвърления смразяващ поглед към първата дама на Полша съдим, че го заболя.

Възпитанието и отношението са от решаващо значение, когато все още си нов на този свят. Затова Деян Донков и Радина Кърджилова, подобно на юлското слънце, щедро раздават родителска нежност и добро настроение на наследника им.

Сани Жекова пък те приканва да въздъхнеш от удоволствие, че си част от многообразието на планетата и разполагаш със своите красиви несъвършенства.

А сериозните въпроси тези дни се изтърколват някъде между кроса до плажа и обратно. Един вид – за отрицателно време забравяш, че някога са съществували.

Halftime of the 10k run with Melly before tonights concert in Varna. #mellyontherun #lulurennt #seagatdenvarna #10k

A post shared by Lucy Diakovska (@lucydiakovska) on

#tbt to this perfect weather. Who's heading to the beach this weekend?

A post shared by Mark Ruffalo (@markruffalo) on

Бавно и славно се изтърколваме към празниците. Всяка година на днешната дата в Япония отбелязват Фестивала на звездите, познат още като японския празник на влюбените – Танабата. Легендата разказва за двама влюбени и един гневен баща, който ги разделя на двата бряга на река, като им забранява да се срещат по-често от веднъж годишно. За техен символ се смятат две ярки звезди, проблясващи в юлското нощно небе от двете страни на Млечния път – Алтаир и Вега. На днешния ден двете звезди се доближават най-близо една до друга. Японците пишат желания върху цветни хартии, закачат ги на бамбукови пръчки и стискат палци да се сбъднат.

Като сме обърнали поглед към Изтока – там твори една южнокорейска Алиса в страната на чудесата, която обича да използва яйцата по едно друго предназначение. Шантав и ползотворен петък!

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg