Издателят Рейгън Артър от Alfred A. Knopf обяви във вторник, че през  идната 2021-ва година ще издадат мемоара на актрисата и защитник на човешки права Шарън Стоун. Книгата се очаква да излезе на пазара през март заедно с дигиталeн и аудио вариант записан лично от Стоун, а заглавието: The Beauty of Living Twice (Красотата на това да живееш два пъти).

В мемоара си тя разказва за детските си години в Пенсилвания, израстването в Холивуд и намирането на личните си хуманитарни каузи. И докато все още има спорове коя от всички 5 номинирани за прекрасните си превъплъщения актриси трябваше да спечели Оскар за главна роля през 1996 г. с доминиращи овации за Стоун и незабравимата й роля в “Казино”, с хуманитарните си каузи тя успя да завоюва множество признания. Измежду тях: Нобелова награда за мир, за солидарността и подкрепата си към милиони в борбата им с HIV / спин (2013 г.); Хуманитарната награда на Фондация Харвард (2005 г.); Награда за защита правата на човека (2005 г.) и Spirit of Achievement на Медицинския колеж “Албърт Айнщайн” (2007 г.).

“Вторият” си живот тя започва след масивния удар, който едва не отне живота й през септември 2001 година във възхода на кариерата й.

“Възможността ме накара да напиша тази книга: възможността да израствам и да споделям това развитие. Научих се да прощавам непростимото. Надеждата ми е, че споделяйки пътя си вие също ще се научите на същото.” – написа тя в социалните си канали.

Редактори на мемоара са Тим О’Конъл и Ана Кауфман, а по думи на О’Конъл: “Това е един от най-смелите мемоари, които съм чел. Той е празненство на сила и устойчивост, обрат и призив за активизъм.”