Ямайската гръмотевица Юсейн Болт превъртя Олимпиадата. Премина през всички нива и надмина всичко постигнато до този момент в лекатаатлетика. Той стана първият, който спечели три олимпийски титли (на 100, 200метра и щафетата 4 х 100) на три поредни Олимпиади. Болт вече има деветолимпийски титли. Изравни се по този показател с още двама славни атлети – КарлЛюис и Пааво Нурми.

Тази нощ Ямайка взе първото място в щафетното бягане, коетое сред топ атракциите в спорта. Асафа Пауъл, Йохан Блейк, Никел Ашмийд и ЮсейнБолт завършиха първи. Сензационно бе второто място на Япония, а до третапозиция стигна отборът на Канада. Реално трети приключиха американците, но гисанкционираха, което си е огромен провал за Щатите.

Снощи бяхме много близо до втори български бронзов медал.Борецът Владимир Дубов загуби битката за третото място. Азерът Хаджи Алиевнаправи обрат и ни лиши от отличие. Борбата е на път да приключи в олимпийскатапрограма. Ние на нея чакахме. Както е казал големият Осман Дуралиев: „Партиятарани, ние – борим“. Държавата добре храни олимпийските спортисти, а те основносе борят. Казано иначе, чакаме на борците.

Другата голяма надежда е художествената гимнастика.Естетически спорт, има какво да се види… Днес започва ансамбълът, който е съсстатут на звезден тим в страната ни. Добрите новини пристигнаха още снощи.Невяна Владинова бе изключително солидна на четирите уреда и е шеста, което япрати с лекота на финала. Добре е да минимизираме надеждите за медал, защото вчелото са състезателки от Русия и бившите съветски републики, които имат силносъдийско лоби, а са си и добри.

От няколко дни всички разбираме от борба, време е да сепокажем капацитети и в художествената гимнастика. Ансамбълът в действие. Хемсме по-красиви, хем сме по-добри.

Бразилия продължава да мечтае за титлата на волейбол – мъже.Момчетата на Бернардо Резенде скалпираха Русия с 3:0 гейма пред 10 000 зрителив зала Мараканзиньо.

На финала селесао ще играе срещу Италия. Скуадрата,която е с официалните анцузи на Армани, надделя над Щатите с 3:2 гейма.

Докато ние се кръстим в борбата и гимнастиката, съседите отСърбия чакат мачове за златните медали във водната топка, баскетбола и женскияволейбол. Момичетата на Зоран Терзич удариха селекцията на САЩ с 3:2 и са накрачка от златото.

В баскетбола сърбите размазаха класния тим на Австралия с87:61 точки. На финала ги очаква огромният фаворит Дрийм тима на Щатите, койтоняма загуба от десет години. Американците срещаха отпор, но биха коравите испанци.

Първи повод за футболна радост на RIO 2016 имат в Германия. Дамският тимвзе златото сред победа с 2:1 над Швеция. Бронзът остана за канадките, коитобиха с дузпи домакина Бразилия.  

Ще обърнем внимание на един от срамните моменти на Игрите вБразилия. САЩ спечели най-незаслужената титла. В щафетата 4 х 100 метраамериканките се издъниха на полуфиналите, защото не си предадоха палката и незавършиха бягането. Провалът бе замаскиран от организаторите, които ги върнахаи допуснаха до финала. Американките не повториха грешка и станаха шампионки.Несправедливо и адски скандално!

По-голям срам бра само Йоан Диниз от Франция. Световниятрекордьор на 50 километра спортно ходене колабира по време на тежкотосъстезание. Оказа се, че има стомашен проблем, а в следствие на това падна наземята и последва изпускане в гащите, които преляха…Това не го спря! Диниз сеизправи и продължи да се състезава. Даже завърши осми, но едва ли някой е искалда го поздрави след края. Не се смей. Това са си 50 километра, на всичкотоотгоре – спортно ходене…