Кратко и ясно, обясненията защо всеки един от проектоминистрите е “курдисан” (тая дума има всички основания да бъде ползвана. И това че е турцизъм е само едно от тях, въпреки че Пеевски турски май не знае) на тоя пост.

Та… естествено, че министър-председател ще Бойко Борисов. Няма само Меркурий да е ретрограден.

Заместник министър-председател ще е Томислав Дончев. Ми какъв да е Дончев, всъщност? Няма министерство от всичко разбира, значи ще е вице.

Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов. Логично. Ще ни такова мамата на държавата. Това ако не е класическо решаване на демографския проблем….

Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – Красимир Каракачанов. И какъв да е агент Иван, ако не надзорник на милицията и отбраната, която му се разминава като министерство от Тройната коалиция насам.

Заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи – Екатерина Захариева. Това назначение кара Меглена Кунева да плаче… Твърде вероятно е да разплаче майката и на дипломацията, но засега само Кунева…

Министър на финансите – Владислав Горанов. Желязната ръка на Делян Пеевски в кадифената ръкавица на Борисов. Трябва някой да събира облозите накрая…

Министър на вътрешните работи – Валентин Радев. Със същия успех можеше да е и Цецка Цачева, ама на нея дадоха правосъдието. Дали Бъчварова или Радев – няма особено значение.

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков. Така става в ретрограден Меркурий – Цацаров започва едни проверки и сигурният министър Павлова получава синекурна длъжност….

Министър на труда и социалната политика – Бисер Петков. Тук няма коментар. Само дето от Валери Симеонов, клетият човек няма да се похвали, че едни пенсии е вдигнал.

Министър на правосъдието – Цецка Цачева. Неуспялата майка на нацията, която прогласи края на съдебната реформа от Китай. Така де – символно е – реформа на съдебната система ще има точно толкова, колкото Цачева успя да стане депутат.

Министър на образованието и науката – Красимир Вълчев. Кунева пак плаче.

Министър на здравеопазването – Николай Петров. Няма значение, Борисов ще тръгне пак по магистралите, и на някой разклон ще му намери заместник. Както в първия мандат.

Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 – Лиляна Павлова. Тихо, да не ядосаме Цацаров.

Министър на културата – Боил Банов. Ей, всичко ни взеха (като демокрацията на Корнелия Нинова). И първият протест ни взеха. Защото щеше да е срещу Рашидов още утре.

Министър на околната среда и водите – Нено Димов. Браво! Всеки член на Института за дясна политика за пост е готов на националистическа прегръдка. Такава ни е дясната политика.

Министър на земеделието, храните и горите – Румен Порожанов. Най-сетне. Толкова лоялност на Борисов, че накрая го пробута квота на патриотите…

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Московски. Жалко, тамън освободи място на Цачева да влезе в парламента и тя взе, че стана министър…

Министър на икономиката – Емил Караниколов. Е, нищо няма да споменаваме за Пеевски. Само приватизационните сделки ще погледнем многозначително….

Министър на енергетиката – Теменужка Петкова. Това е защото енергетиката ни е цъфнала и вързала.

Министър на туризма – Николина Ангелкова. Слава Богу! Поне нещо забавно да има в цялата история.

Министър на младежта и спорта – Красен Кралев. Поне има състезателен дух. Така де, за втори път ще е министър… на спорта. В предния мандат откри изложба, що ли не го сложиха на културата…