Ръсел Кроу е неузнаваем в образа на покойния вече Роджър Айлс, в осем-серийната копродукция на Showtime и Blumhouse television. “Най-силният глас в залата” е базиран на едноименния роман от Габриел Шърман и разказва за живота, на покойния връх в медийната структура Fox News, проследявайки падането му след обвинения в сексуален тормоз. Шърмън е съсценарист на първия епизод заедно с Том МакКартни. (“Spotlight,” “Win Win”)

През 1996-та година Роджър Айлс е назначен от собственика на Fox, Рупърт Мърдок за създаване на кабелен новинарски канал и  така се ражда Fox News, който Айлс оглавява 20 години. Айлс е бил и медиен консултант на няколко президентa-републиканци като Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш – баща, както и за Руди Джулиани по време на първата му кампания за кметския пост на Ню Йорк. През 2016-та година след напускането си от върха на медията, в следствие сексуалнен скандал, той става съветник в президентската кампания на Доналд Тръмп, по-конкретно в подготовката му за дебатите. Умира на 18 май 2017 г. на 77-годишна възраст от усложнения на субдурален хематом, следствие хемофилията, с която се бори дълго.

В много отношения сблъсъкът между медия и политика дефинира света днес” – казва президентът на Showtime Networks Дейвид Невинс. “Видяхме този феномен на екран още от историята на Чарлз Фостър Кейн (бел. ав. „Гражданинът Кейн“, 1941 г. с режисьор, съсценарист и изпълнител на главната роля – Орсън Уелс) , а днес намира съвременното си въплъщение чрез възхода и падането на Роджър Айлс. С участието на Ръсел Кроу в главната роля, този кратък сериен филм е сериозна заявка за един исторически значим поглед на тази епоха.

Проектът отбелязва първата работа от носителят на Оскар – Кроу в телевизионна продукция, след началото на кариера му от преди 30 години, с роля в Австралийската сапунка “Съседи”. Работата по продукцията стартира преди около година, а премиерата очаквай през 2019-та година.