Клаудия Шифър в ролята си на гост редактор за сериите CNN Style прави кратък филм за модната икона Донатела Версаче, разказан от Lady Gaga. Режисьор на видеото е Ivan Olita и включва кратки записи с послания от модела Gigi Hadid, главният редактор на British Vogue Edward Enninful и др.

Фразата в началото на видеото “Произнася се ВерсачЕ, не ВерсачИ” е цитат на Донатела от поредицата 73 въпроса на Vogue при гостуване в къщата и. Там тя отговаря и на Защо едва сега направи ревю посветено на брат си Джани?, като казва, че е била съкрушена твърде дълго време за да работи по подобен проект.

По време на Модните награди (Fashion awards), които се проведоха в края на миналата година в Лондон, тя получи призванието Икона. 2017-та беше голям успех за модната къща, след Трибюта за Джани Версачe по време на представяне на колекцията пролет-лято 2018 като част от Milan Fashion Week през септември. 20-годишнината от смътта му бе отбелязана с незабравимо шоу и златен финал, по време на който Донатела и всички любими на покойния дизайнер модели – Синди Крауфорд, Наоми Кмебъл, Клаудия Шифър, Хелена Кристенсен и Карла Бруни, дефилираха хванати за ръце под звуците на Freedom, на Джордж Майкъл.