Бенджамин Томас Уолф е демократ и кандидат за място в Сената от Илинойс. Той е с еврейски корени и бивш служител на ФБР, а кампанията му е изцяло насочена в защита легализирането на марихуаната. Дори официалната му снимка е той, пушещ джойнт на фона на американското знаме.

Като човек, обичащ коза заявява, че намира за важно да говори за това. Трябва да признаем. Пичът е доста секси! Wolf for congress!

В интервю пред CNN Уолф твърди, че пуши марихуана няколко пъти седмично вечер, не всеки ден за да се отпуснe и понякога за прилив на креативност по време на работата. За пръв път попада под въздействието и случайно, изяждайки кексчета със съответната “подправка” изпратени му от негов приятел от Калифорния. Разбира се, след като вече е напуснал бюрото, защото връзката на ФБР с марихуаната е доста проблемна. За да работиш там не трябва да си употребявал никакви наркотици, в това число и марихуана в продължение на изминалите 3 години. През 2014-та година, бившият вече директор на ФБР Комни се опита да обясни какви трудности намира при наемането на хора за борба с нарастващата кибер престъпност, защото всички употребяват марихуана.

 

Трябва да наема множество хора, за борбата с кибер заплахите, а някой от тези деца искат да запалят джойнт още по пътя за интервюто.

споделя Комни.

Повечето от хората, които употребяват са всъщност именно тези , които разбират от компютри, а местата за борба са 2000 и да бъдат запълнени с умеещи е проблем и то димящ! Но така или иначе правителството в щатите има смесен подход към канабиса и нищо не е изключено. Може би именно Уолф ще разбие стереотипите, дори и в тази закостеняла институция.

Според него легализирането ще освободи голямо перо от наказателната система, като място, време и енергия, които да бъдат насочени към по-сериозни проблеми.

Both in the same week. Time and Newsweek. Its time. #legalizeit #marijuana

A post shared by Benjamin Thomas Wolf (@benjaminthomaswolf) on

Обучен от правителството на сила, твърдост и подозрителност, той намира за истинско богатство да има марихуаната в живота си, защото твърди, че това го прави по внимателен към околните, състрадателен, по-добър баща и партньор. След като преди 5 години напуска бюрото завършва магистратура по психология. Кандидатира се за сената в следствие огромното си разочарование от начина, по който се управлява Илинойс. Счита се за представител на следващото поколение демократични лидери, а не тези които виждаме сега и са “на годините на баба му”, както казва самия той за Нанси Пелоси. “Тяхното време сега е за да се оттеглят и да прекарват време с внуците си.”

На отворените предварителни избори, които се проведоха на 20-ти март, той заема 3-то място с едва 9.44% след действащия Майк Куигли (62.61%) и втората Семина Мустафа с 23.94%. И тримата демократи. Окончателното гласуване ще се проведе на 6-ти ноември тази година. Ние много бихме искали да станем свидетели на този вид хора в конгреса на САЩ, а и на онези зад компютрите във ФБР.