Навярно ти е позната следната ситуация: денят ти преминава на бързи обороти, докато се бориш свсички ангажименти, задачи, притискащи срокове, срещи, мейли и телефонниразговори. Пропускаш закуската, обядът е на крак, а кафетата са „колкотоповече, толкова повече“. В резултат, към 4 следобед вече се чувстваш изморен инепродуктивен. Как да излезеш от този омагьосан кръг и да се заредиш с добронастроение? Лесно е –опитай да пиеш повече вода. Тя ще те ободри и ще типомогне да се чувстваш по-креативен на работното място. Ето и няколко бързисъвета как да повишиш ефективността си в офиса:

1. Забрави за подсладените газирани напитки
Те дават енергия и засищат, но ефектът от тях екраткотраен. Подсладените газирани напитки съдържат калории, но нямат хранителнастойност за организма. Всъщност редовната им консумация може да доведе додопълнителна дехидратация на тялото в комбинация с редица други страничнифактори като повишаване на кръвното налягане, риск от появата на кариес,разрушаване на зъбния емайл, увеличени нива на киселинност в организма и други. Акоси любител на газираното, можеш да опиташ със здравословна алтернатива –газирана вода. Тя е изцяло натурална и не съдържа оцветители, консерванти илистабилизатори на вкуса. Освен това, газираната вода има 0 калории и можеш да япиеш в неограничени количества.

2. Слушай музика 
Любиматати музика ще ти помогне да релаксираш и да се почувстваш добре на работнотомясто, дори и в най-стресовите моменти. Тя ще ти помогне да се отпуснеш, да сезаредиш с позитивна енергия и да се вдъхновиш за нови победи в офиса.

3. Почивай на всеки един час работа
За да бъдеш по-продуктивен през деня, прави малкипочивки в рамките на работния ден. Отделяй по 5-10 минути за себе си на всекичас работа. Можеш да използваш тези минути, за да се раздвижиш, да се разходишили…да изпиеш чаша вода. Така ще хидратираш тялото си и ще се ободриш, за даможеш да продължиш с работните си задачи за деня.

4. Забрави за модерното понятие „мултитаскинг“
Ефективността не е свързана с това колко нещавършиш едновременно, а доколко качествено успяваш да се справиш с тях. Започниденя с най-неотложните и важни задачи, за да можеш да балансираш работния сиграфик. Ако всеки ден имаш ясен план какво искаш да постигнеш, ще ти е многопо-лесно да се справиш със стреса и да контролираш всеки един аспект от животаси. Можеш да си подготвяш списък със задачи за деня или да планираш за месецнапред. Най-важното е да се придържаш към правилото: винаги довеждай едназадача докрай, преди да се захванеш със следващата.

5. Пийвода
Добрата хидратация е изключително важна за начина, покойто се чувстваш през деня. 75% от човешкото тяло е съставено от вода. Всекиден губим между 700-800 мл течности само чрез дишането и потенето. За дасъхраниш водния баланс в организма си, всеки ден е необходимо да изпиваш понеседем чаши вода, което се равнява на 1,5 литра. Разбира се, това количествоварира в зависимост от начина ти на живот и физическата ти активност, но едно есигурно – водата може да ти помогне да бъдеш по-ефективен и продуктивен наработното място. Опитай и сам ще се убедиш в ползите от добрата хидратация вофиса! За да върви работата по вода – 7 чаши DEVIN Минерална.