Увеличаване скоростта на оптичния интернет до 500 Mbps на download за всички ползватели на услугата FiberNet е новината от VIVACOM. До края на извънредното положение – 13 май, клиентите на телекома ще се възползват от по-бързо сърфиране в глобалната уеб мрежа, при наличие на техническа възможност. Операторът увеличи автоматично скоростта на своите абонати от 27-те града с изградена оптична инфраструктура, в солидарност с промените в ежедневието ни, породени от извънредното положение.

Като допълнение, потребителите на домашен интернет VIVACOM Net в още над 150 по-малки населени места с мрежа, изградена по архитектурата FTTc (Fiber to the Curb) също ще се възползват от по-висока интернет скорост, която ще достигне до 100 Mbps, при наличие на техническа възможност.

Условието за достигане на максималната скорост зависи от крайно клиентско оборудване. Подробни изисквания може да намерите на страницата на мобилния оператор.

С предимствата на оптичната мрежа сме ви запознали вече, но напомняме, че това освен високоскоростно решение е и по-надеждното. Натовареност от брой потребители и метеорологични условия не влияят на качеството на услугата. Оптичната мрежа освен по-природосъобразно решение е и основата на интерактивната телевизия.

В допълнение към подобрените условия за ползване на услугите си, клиентите на VIVACOM имат включен антивирусен софтуер ESET NOD32 Antivirus. Една сигурна защита срещу онлайн заплахи, криптовируси, шпионски софтуер при сърфиране в интернет, сваляне на файлове, използване USB флаш памети и преносими харддискове в пределите на хоум офиса, защото интернет злоупотребите не са намалели.

Повече за допълнителните услуги от компанията по време на извънредното положение можете да видите тук. #ОставамВкъщи

Photo by Dillon Shook on Unsplash