Преговорите не са непременно свързани и само обект на големи бизнес сделки. Всеки от нас ежедневно се впуска в различни микро договаряния, от които търси най-добрия изход за себе си. Това е и причината смело да можем да определим умението за водене на преговори като ключово в живота на всеки човек. За тези от вас, които споделят нашето мнение, ние имаме специално предложение, с което да утвърдите позицията си при водене на преговори. Ако търсите приятно, но едновременно с това полезно четиво, то книгата на Саймън Хортън “Наръчник за лидера за водене на преговори” определено заслужава вашето внимание. Но какво точно да очаквате от нея и защо авторът, дори и да е непознат за някои от вас, е правилният избор за “ментор”, разберете в следващите редове.

Защо наръчник, защо за лидери и какви преговори?

Преди обаче да сте си помислили, че това е поредната книга за развитие на бизнес уменията, която ще ви хвърли в дълбоките дебри на работещи за различни сфери механизми, ще побързаме да ви кажем, че това съвсем не е така. “Наръчник за лидера за водене на преговори” е книга, която определено ще ви обогати, независимо с какво и къде се занимавате. Тя поставя въпроси, свързани с изграждането на доверие и стабилна връзка между вас и вашия контрагент, с решаването на проблеми и с изготвянето на план Б, който да ви дава сигурност и увереност, че владеете ситуацията. Независимо дали сте изправени пред кризисна ситуация, труден съдоговорител или каквато и да е било друга спънка, тази книга ще ви даде работещи решения в дългосрочен план.

Всеки човек има потенциала да се превърне в лидер, но това, което най-често му липсва, е опитът и сигурността, която той дава. Е, сега няма значение дали сте на 20, 30 или дори 50 г., защото Саймън Хортън, в своите 280 страници, е събрал всичко, което е научил до момента на написването на книгата. Ако се чудите дали да предприемете дадена стъпка, или сте несигурни в това, което правите, защото преговорите с хора не са силната ви страна, то Наръчникът определено има потенциала да се превърне във вдъхновение за вашите бъдещи начинания.

Защо точно Саймън Хортън?

Обучението, което той обикновено провежда и на което е изцяло базирана книгата му “Наръчник за лидера за водене на преговори”, е добре “подплатено” от реални примери, които помагат усвояването и правилното разбиране на тази тежка и деликатна материя. Дългогодишният опит на Саймън на високи позиции в световни компании му е позволил да се сблъска с най-различни житейски ситуации, в които се усъвършенства. Това обаче, което е по-интересно е, че Саймън Хортън не е от лекторите, които залагат на твърдия тон и строгото отношение. Напротив. Голяма част от лекциите му минават в смешки и закачки и така, без дори да усетите, сте научили повече, отколкото може да си представите. Това е и стилът, в който е написан неговият Наръчник. Тази лекота при поднасянето позволява на читателите да вникнат в информацията, без тя да ги обременява, но и да я запомнят, без особено да се напрягат.

Развитието във всяка сфера безспорно изисква комуникация между хората в ролята им на партньори, клиенти, доставчици и прочие. Работата на всеки един от тях е определяща за успеха и качеството на крайния резултат. За да постигнете обаче точно това, което искате, независимо дали като работник, или като собственик на бизнес, то умението за преговори е абсолютен must-have “инструмент”, с който трябва да разполагате. И колкото по-рано го овладеете, толкова повече възможности ще се отворят пред вас. В противен случай сте загубени.

Ако тази книга вече ви е заинтригувала, то сега е идеалният момент да се сдобиете с нея и да прекарате няколко уютни зимни вечери в усъвършенстване на своите умения и в научаване на нови неща. Онлайн панаир на книгата ще ви зарадва с намаление не само на Наръчника, но и на десетки други книги – някои от които може би вече прочетени от вас, а други, част от списъка ви с желания. Никога не се колебайте да се впуснете смело в закупуването на книги, обогатявайки се отвътре. Вдъхновението може да има неочаквани източници и да отвори вратите на безгранични възможности.