LCD Soundsystem – American Dream

Кога: 1 септември

Според тях: “Никога не съм бил по-щастлив, докато записвам албум”, казва Джеймс Мърфи.

Според нас: Това обяснява донякъде заглавието. Американската мечта никога не е била по-мъртва, може би единственият начин да я съживим е с малко денс парти музика, каквато я правеха някога. Първото, които чухме от албума беше близко до очакванията, които имаме към LCD Soundsystem. Но останалото май ще е в една идея по-тъжната гама. Пускаме Spotify още сега.

The National – Sleep Well Beast

Кога: 8 септември

Според тях: “Системата може да мечтае само в пълна тъмнина.”

Според нас: Така е. Албумът ще е много политически и мрачен, че чак от време на време тръпки ще ни побиват. И все пак те са една от малкото банди в момента, които успяват да ни убедят, че не всичко вече е изгубено. От тези, които бъркат с пръст в раната, но по необясними причини от това ни става хубаво.

Foo Fighters – Concrete & Gold

Кога: 15 септември

Според всички: Дейв Грол е едно от най-добрите момчета на рокендрола на всички времена. Човек, хуманист, музикант, барабанист, вокалист…

Според нас: …чак да ти е криво, че няма за какво да го изхейтиш. Големият тийзър е, че гост-музикант в едно от парчетата е “най-голямата поп звезда на света”. И не е Адел. Иначе и двата сингъла досега – “Run” и “The Sky Is A Neighborhood” – не оставят съмнение, че албумът ще е точно това, което пише на обложката – бетониращ и златен стопроцентов рок. Имаме нужда. Благодарим предварително.

Ringo Starr – Give More Love

Кога: 15 септември

Според всички: Не се е родил още този, който може копче да каже срещу величието на един от четиримата най-велики.

Според нас: Да сме благодарни, че поне половината още са тук. Неуморни, непримирими, ненаиграли се на 77. И продължават да пеят за любов. “We Are On The Road Again” е със Сър Макартни. Ох.

Prophets of Rage – Prophets of Rage

Кога: 15 септември

Според всички: Винаги, когато има супергрупа, има и свръхочаквания. Още повече, ако в турбулентни политически времена стари бунтари като Rage Against The Machine, Public Enemy и Cypress Hill излизат на една сцена с лозунги от типа нa Make America Rage Again, а първият сингъл от дебютния албум на формацията се казва “Unfuck The World”.

Според тях: “Светът няма да се промени от само себе си. А от теб.”

Според нас: Чухме страхотни отзиви от приятели, които ги гледаха на живо във Флоренция това лято. Жалко ще е, ако толкова талант на едно място и толкова световна ярост, не успеят да се капитализират в албум-химн, какъвто всяка от трите групи ни е подарявала преди 25+ години.

The Killers – Wonderful Wonderful

Кога: 22 септември

Според тях: “Всичко в този албум е за мен и моите преживявания, за семейството ми и това, което виждам в огледалото”, казва Брандън Флауърс за обещания още през 2016 пети албум на инди ветераните от Лас Вегас. Миналата година издадоха само, че в студиото с тях е и Елтън Джон.

Според нас: Изчака ни се чакането. През юни най-сетне излезе “The Man” и леко се озадачихме. Но “Run for Cover” e класическо килърс парче. Има надежда. За едноименното с албума още е рано да даваме оценка, слушаме го едва от седмица и нещо. Но The Killers са епична банда, която бихме гледали на най-големите стадиони в света още много пъти. Дано не ни разочароват.

Wolf Alice – Visions of a Life

Кога: 29 септември

Според другите: Любимите ни Alt-J ги взеха за подгряваща банда през 2015 и накараха света да се влюби в гласа на Ели Роусел още преди да е чул целия им дебютен My Love Is Cool, в който има парчета, които не омръзват вече втора година.

Според нас: След изрещелия пънкарския първи сингъл “Yuk Foo” и много приятното “Don’t Delete the Kisses” искаме повече банди с женски вокали и сме абсолютно убедени, че Wolf Alice ще прескочат кризата на втория албум.

Liam Gallagher – As You Were

Кога: 6 октомври

Според всички: Крайно време е Лиъм да спре да храни в туитър брат си, “оня задник от Blur”, брат си, новите рок банди, брат си, старите рок банди… и така до края на света. До един момент беше смешен и интересен, но както и самият Ноел каза “no one gives a shit what Liam thinks about anything”.

Според нас: Това, за което we all give a shit е музиката на Лиъм. И за щастие се оказа, че освен един от най-големите хейтъри на света, все още е и един от най-големите музиканти. За “Wall of Glass” бяхме like, за “For What It’s Worth” сме love, love, love. Още от същото, моля, в неограничени количества.

Stereophonics – Scream Above The Sounds

Кога: 3 ноември

Според тях: “В албума има десет песни и всяка една е различна. Има и политически оттенък, но през погледа на човека от улицата, на това как аз живея живота си”, споделя фронтменът Кели Джоунс за предстоящия десети албум на групата.

Според нас: Точно преди две години Кееp The Village Alive спаси дългата и мрачна есен и ни помогна да решим големи житейски драми. Разчитаме, че и сега ще е така, макар “All In One Night” да е откровено слабa като за първи сингъл.

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Кога: 9 ноември

Според него: “Албумът е изпипан до съвършенство и отсега нататък ще правя нещата само по този начин. Ще се убедите като го чуете”, казва Ноел.

Според нас: Изобщо не се съмняваме. Ако има нещо, което очакваме с интерес повече от самите парчета, са злостните коментари от страна на Лиъм и съревнованието им кой от двамата тази есен ще е по-напред в класациите. Все пак такъв бритпоп батъл не е имало от 1995 насам, когато Blur и Oasis издаваха сингли в един и същи ден.