Играта фрескобол: историята й започва в Рио де Жанейро на небезизвестния плаж Копакабана. Или на плажа Ипанема – местните жители все още спорят кой плаж държи историческото първенство. Това се случва в средата на 40-те години на миналия век. Твърде вероятно всичко да се случва първо около пост номер 9 на Ипанема – вероятно най-доброто късче плажна ивица, където се събират красивите хора. Пост номер 9 е легенда. И не само за разходка, но и за сутрешен джогинг, целувка с любим човек или освежаващо плуване.

Приятелите ни в Рио казват за играта фрескобол: “Страхотна е за раздвижване на тялото. Цялото тяло участва, горните и долните крайници, да не говорим за мозъка. Ние играем фрескобол, за да си починем, отпуснем съзнанието, да премахнем стреса, пък и да се забавляваме по-дълго с приятели.”

Първоначално фрескобол се играе с дървени ракети, недотам съвършени като днешните, както и с обикновени тенис топки. Въпросните тенис топки се мокрят лесно от водата и затова днес се използват други. Фрескобол може да се играе на открито практически навсякъде – на плажа, на улицата, в парка, градината в двора на къщата.

Днес играта е позната навсякъде по света, някъде се среща и под други имена. Играят фрескобол в Гърция, Италия, Франция, Австралия, САЩ, Нова Зеландия. Някой я наричат просто фрескобол, а други – маткот, кадима, смашбол. Каквото и да е името, спортът е изцяло за забавление без състезателен елемент. Когато играете фрескобол, никой не брои точките, но всички се забавляват.

Правилата? Изключително лесни – двама души, застанали един срещу друг, удрят топката възможно най-много пъти без тя да падне на земята. Човекът срещу вас не е опонент или съперник, той е партньор. Заставате на 5-6 метра един от друг и сте готови за игра. Колкото по-добре поддържате партньора си, толкова по-дълго ще играете. Забравете за точките, помнете само забавлението.

Брандът yamabahari предлага лимитиран фрескобол сет, специално създаден по проект на yamabahari и изцяло ръчно изработен във внимателно подбрано занаятчийско студио; сетът е направен с невероятно внимание и отношение към детайла. Във всеки сет има две дървени ракети и две специални топки. Дръжките на ракетите са с висококачествен тенис кожен грип.

Какво получавате при поръчка:
2 изцяло ръчно изработени дървени ракети
2 топки за фрескобол
луксозна опаковка за подарък
безплатна доставка в България