Само преди няколко месеца ти представихме българските фешън блогъри, които си заслужава да следваш в социалните мрежи, ако искаш да знаеш всичко за модата. Сега се запознай с Лин Слейтър – университетски професор и социален работник, която на 63-годишна възраст разби всички клишета и се превърна във модна икона. Слейтър е от жените, които винаги са с безупречен външен вид и няма как да не се обърнеш след нея по улиците на Ню Йорк. Било въпрос на време да попадне под светлините на прожекторите, а в случая пред светкавиците на папараците. 

На модно шоу преди две години Лин е заобиколена от модни фотографи, които се струпали да снимат мистериозната стилна дама. Случайност или не, тази случка довела до създаването на Accidental Icon – фешън блога на Слейтър, който е вдъхновение за милиони почитатели на модата.

Наред с фотографии, модни съвети и лични истории, Accidental Icon предлага доза емоционална зрялост в един свят пренаселен с двайсетгодишни модни блогъри. Слейтър, която предпочита термина “инфлуенсър” пред “моден блогър”, публикува свои снимки с минимални или никакви редакции, като оставя на преден план да изпъкнат следите от времето – бръчици от смях и сребристи коси. Подобен риск все още е рядкост в света на модата, но Слейтър дори и не мисли за това. “Мисля, че границите в модната индустрия се разбиват, което е много хубаво”, казва тя пред The Huffington Post.

Ето и няколко безплатни уроци по стил от Лин.