Тези дни най-задаваният въпрос, който мъчи главите на младо и старо, е: какво раздели Бранджелина? Според някои от най-доверените източници и запознати с историята нахоливудската двойка, става дума за друга любов, но не и за измяна. Любовта наБрад Пит към марихуаната, от която му изтръпват петите, и с която разби семейството си с Анджелина Джоли. Актрисата смята, че подобна среда е твърде неподходяща за децата им, а ако слуховете се окажат верни, това няма да бъдепървият път, в който Пит се дъни след неуспешна битка с благоуханното биле.

Нейт Джоунс от Vulture проследи тазилюбовна история:

10-ти септември, 1993

Истински романс е мекоказано разкрепостен филм на Тони Скот, с участието на Брад Пит в ролята на Майкъл Рапапорт -съквартирант на главния герой, чийто живот протича на дивана в гледане наанимационни филмчета през мъгла от дим. Въпреки оскъдното присъствие на екрана,ролята на Пит се превръща в ключов компонент на звездния му образ (ето тиотговор защо героите му винаги са толкова гладни).  


7-и август, 2009           
                                                   

При гостуванетоси в шоуто на Джими Кимъл, Куентин Тарантино разкрива как Пит получава ролятаза Гадни копилета – в дома на актьора във Франция, където обсъждат сценария спомощта на някои билки и напитки. Резултатът на сутринта е шест празни бутилкирозе и силен махмурлук. Режисьорът пояснява, че Пит не пуши докато е наснимачната площадка (да, бе – бел. ред.).


14-ти август, 2009

Пит гостува в На живо с Бил Махер, където водещият припомня за времето, в което Пит прекара поцял ден седнал на пода свивайки коз. Махер споделя удивлението си и отбелязва,че това бил “най-съвършеният джойнт”, който някога е виждал. Питприема комплиментите с кикот и признава: “Аз съм човек наизкуството.” И все пак, актьорът се кълне, че е отказал марихуаната, щомстанал татко. “Аз съм баща и сега трябва да съм нащрек.”  


15-ти септември, 2011

В интервю заParade Пит разкрива, че е прекарал тъмен период в края на 90-те години, давейкисе в собствената си омраза, в задимена стая с масур. “Чувствах се жалък иболен”, споделя актьора и обвинява за нещастието си проблемния брак спървата си съпруга Дженифър Анистън.

5-ти януари, 2012

По време на Оскарите,Пит сяда сTHR, пред които разказва за Кешбол и обсъжда точно онази ужасна фазаот живота си. “Исках да се скрия от известността си; пушех прекалено много;седях на дивана и просто се превръщах в поничка. Имах големи разногласия съссебе си”. За щастие, едно пътуване до Мароко му дава ново уважение къмдълбините на човешкото страдание и го изважда от депресията. “Просто сеотказах, спрях тревата и реших да стана от дивана”, казва той.

20-ти декември, 2012

Пит сеприсъединява към Джон Леджънд, Ръсел Симънс, Дани Глоувър и режисьора ЕвгенийДжарецки в съвместно изявление, което аплодира решението на президента Обама дане се оспорва референдума за узаконяване развлекателна употреба на марихуана.”Изявлението на президента отразява по-разумната политика към наркотиците”.

20-ти май, 2013

Пит е корица на Esquire и обсъжда провала сив колежа, който преписва на марихуаната. “Всичко, което трябваше данаправя бе да пиша на бял лист,” казва той. “Що за човек е това -плаши ме. Дълго време си мислих, че съм направил прекалено много щети,благодарение на наркотиците.” И все пак, споделя, яе в началото на новотохилядолетие прави съзнателно усилие да се отскубне от прегръдката на дрогата. “Бешекато Богоявление – решението да не пилея възможностите си. Сякаш се събуждам.Защото в противен случай, какъв е смисълът?”

19-ти април, 2015 

Таблоид излиза систория за двойнствения живот на Брад. Актьорът често се покривал тайно с приятел,на няколко масура, малко бира и пакет цигари, за да си почиват от стреса наденя. Източникът също така казва, че Анджелина е бясна от навика насъпруга си: “Докато тя прави всичко възможно човечеството да е здраво,Брад изпушва живота си”

19-ти септември, 2016 

Джоли пуска молбаза развод.TMZ обявяват, че бракът им е приключи, защото на нея ѝ е “дошлодо гуша” от нездравословния навик на Пит, допълнен от употреба на алкохол,в съчетание с гняв, които създават опасна среда за децата на двойката. Кактоказва адвокат на Джоли, раздялата е единствено и само “за здравето насемейството.”