Привет. Скуката приема такъв образ, какъвто ти й зададеш. Ако не искаш нищо особено от нея, тя ще ти отвърне с абсолютно същото спокойствие.

Истинският пътешественик намира скуката по-скоро приятна, отколкото болезнена. Тя е символът на неговата свобода, неговата безкрайна освободеност. Той приема скуката си, когато тя дойде, не просто философски, но и почти с удоволствие.

Олдъс Хъксли

Понякога хич не си струва да влизаш в спорове. Не знаеш какво можеш да си навлечеш.

От спора не се ражда истината. От спори най-често се раждат гъби… Швеция официално опроверга твърденията на Тръмп, че големият брой емигранти създава проблеми на страната. И го заплаши с джихад.

Публикувахте от Luben Dilov в 23 февруари 2017 г.

Съществува една благоразумна съобразителност – за таргет група се подбират само тези, които са ти на сметка.

Истината е, че нещата всъщност са по-добри, отколкото изглеждат. Онова излишно напрягане по време на избори е съвсем излишно. Едно бъдеще, което вече се е състояло и е свършило.

Аз не разбирам какъв е тоя зор да горите мостовете с приятелите си кандидат-депутати.Ако не станат депутати, след месе…

Публикувахте от Samuil Petkanov в 23 февруари 2017 г.

Кейти Пери превърна изпълнението на новия си сингъл Chained to the Rhythm на наградите BRIT в една голяма скелетна метафора на сегашния политически климат в САЩ. Пери отправи едно своеобразно намигане към Хилари с високата талия на панталоните си, но далеч по-явна се оказа препратката, която носят със себе си двата огромни скелета на конци, подозрително приличащи на президента Тръмп и министър-председателя на Великобритания Тереза Мей.

Междувременно тези, които не са фенове на Тръмп, не си губят времето и се мобилизират всячески. Организират протести и демонстрации, събирания и дискусии и дори вкарват магически елемент – правят заклинания. В социалните мрежи се появи покана към вещиците в страната за събиране всяка вечер по пълнолуние, с цел масов ритуал, до оттеглянето на Тръмп от Овалния кабинет. Щипка магия в името на социалната справедливост.

 

 

Рита Ора пък споделя мнението, че когато консумираш нещо толкова приятно за закуска, е възпитано да си запазиш мърморенето за по-късно.

При семейство Сайръс, от друга страна, всичко е на свободна воля. Прекалено късно за едно здрасти и твърде рано за сложни въпроси като защо.

Corn Fo Brek!

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Австралийската комедийна актриса Селесте Барбър с предложение за петъка – сложи си неуместни дрехи и се престори, че от Vogue са ти предложили куп пари, за да потанцуваш насам-натам като смахнат.

 

Рийз Уидърспун изглежда вече си намери място, където да прекара уикенда без нещо да я безпокои. Безцелните разходки по улиците са особено полезни.

Finding that #DraperJamesBlue in #NZ 💙 #GoodnessGracious 📸: @mollyrstern

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Привикват те към един безкраен разговор още преди да си се усетил и не те пускат току-така да си тръгнеш.

Gorgeous day in the park with Olive ❤️🐶

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

А рецептата за скъсяване на разстоянията между членове на семейството винаги се е наричала риболов. Дори и да не го умееш въобще.

Fishing with my bro @dylanefron and the boys. Life's good

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Това, разбира се, не важи, ако си се заел с друга работа – да опитомиш нов талант в лицето на наследника си, без дори да подозира.

Practicing for La La with Luna

A post shared by John Legend (@johnlegend) on

Повече от 97% от водата на Земята е солена, как стои въпросът с луната на Юпитер – все още остава загадка, колкото и да дълбаеш да научиш нещо повече с поглед.

Въпреки внушителното си име, китовата акула на практика е напълно безопасна за човека, защото не е хищник и си търси доста по-различна компания.

А понякога се случва да се отдадеш изцяло на своето си занимание и въобще да не успееш да се отзовеш на нечие възмущение.

Това е и най-правилното решение. В по-голямата част от случаите напълно си заслужава.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg