…когато успя да пребори собствените си проблеми свързани със зависимости, тя загуби и сина си. Бенджамин Сторм Киоу беше известен предимно с това, че е внук на Елвис Пресли. Физическата прилика между двамата мъже не може да убегне на никой и не рядко е бил център на внимание заради външността си. Преди два дни той се присъедини към клуб 27 след като беше открит в жилището си, в Калабасас, Калифорния мъртъв от огнестрелна рана. Заключението на експертите – самоубийство.

Бенджамин (1992 г.) е единственият син на Лиса Мари Пресли. Негов баща е първият й съпруг, музикантът Дани Киоу, с който имат и дъщеря – Даниел Райли Киоу (1989 г.), актриса и модел по-известна като Райли Киоу.  След шест години брак те се развеждат през 1994 година, но винаги остават близки. Едва 20 дни след развода си Лиса Мари се омъжва за Краля на попа – Майкъл Джаксън. Той е и причината за развода й. Техният брак приключва през 1996-та година. Следва кратък период на годеж с музиканта Джон Осайза от 2000-та година до срещата на Лиса Мари с Николас Кейдж, с който се бракосъчетава на 10-ти август 2002 г. След малко повече от 3 месеца, на 25 ноември 2002-ра година Кейдж подава молба за развод, документално финализиран през 2004-та година.

През 2006-та година дъщерята на Краля на рока се омъжва за китариста си, музикален продуцент и режисьор – Майкъл Локууд, а кум на сватбата им е първият й съпруг Дани Кеоу. Октомври 2008-ма година стават родители на близначките Харпър Вивиан Анн и Финли Аарон Лов. След 10 години брак Лиса Мари подава молба за развод, като година след това признава, че е намерила стотици снимки и видеа с детска порнография на личния му компютър.

Mama Lion with cubs 💛💚💙💜🦁😃

Публикувахте от Lisa Marie Presley в Четвъртък, 20 юни 2019 г.

През годините Лиса Мари дава интервюта предимно с цел промоция и винаги е отбягвала въпроси свързани с личния си живот. До 2010-та, когато отваря вратите на дома им с Майкъл Локууд в Англия за Опра Уинфри. Година след смъртта на Майкъл Джаксън. По време на разговора им тя твърди, че малцина хора са знаели, че изобщо има деца. Целта й е била да предпази подрастващите от преса и недоброжелатели.

Научавайки за смъртта на Майкъл Джаксън, Лиса Мари публикува в блога си послание, обяснение, което започва така:

Преди години, Майкъл и аз имахме задълбочен разговор за живота като цяло. 

Не си спомням конкретната тема, но вероятно ме е питал за обстоятелства около смъртта на баща ми. 

В един момент замлъкна, втренчи се в мен интензивно и заяви спокойно и някак убедително: “Боя се, че ще свърша като него, по начина, по който той си е отишъл.”

Публикацията й продължава с ясната нагласа веднъж и завинаги да заяви, че тяхната връзка не е била маркетинг за промоцията на албума му HIStory: Past, Present and Future, Book I, например. “Беше необикновена връзка, да. Такава между двама необикновени души, които не са живели и не познават “нормалния живот”, но намират свързаност, вероятно с малки кратки периоди на съмнения от негова страна. При всички положения, аз вярвам, че той ме обичаше толкова, колкото е способен да обича изобщо и аз го обичах много.

Аз исках да го “спася”. Исках да го спася от неизбежното, което се случи сега.”

В деня на смъртта му тя е в Обединеното кралство. Необичаен ден изпълнен с необясними сълзи от самото начало. Разказва как на вечеря плаче и продължава да не намира обяснение защо. Разстроена се качва в стаята си за да гледа телевизия и изпразни главата си, когато съобщенията започват да идват. Едно от първите е от Джон Траволта и подобно на останалите гласи “Как си?”.

В годините на техния брак тя никога не е подозирала за проблемите, които Краля на попа има с различни субстанции. Според признанието й, едва в периода когато подава документите за развод става ясно, че той се бори със зависимост. С едно изключение – когато Майкъл Джаксън колабира на сцената по време на подготовка за участие на концерт HBO Special в Ню Йорк през декември 1995 г. Обяснението на лекарят му е, че става въпрос за вирусна инфекция. Лиса Мари отива в болницата при него, където е настанен за 6 дни. Всеки ден диагнозата е различна – дехидратация, ниско кръвно налягане, изтощение, вирус… и никога не получава конкретен и окончателен отговор относно причината за състоянието му. Различни индикации са я навели на мисълта, че става въпрос за употреба на наркотични вещества. Не са й чужди признаците… Безсънните му нощи, редом с постоянните посещения при лекари заради дерматологичния му проблем засилват нейното желание да полага грижи за него. Тази роля й харесва. Лиса Мари разказва, че едни от най-хубавите моменти от живота й изобщо са свързани именно с онези безоблачни дни когато са заедно. Описва ги като върховата точка в живота си. Състояние, в което е била преди само в присъствието на баща си.

До край на брака се стига след отдръпване от негова страна. Отчужденост, предизвикана от избора му: “наркотиците и вампирите му или аз. И той ме отблъсна.”- описва спомените си Лиса Мари. Вампирите…

“Едно от нещата, които са общи между Майкъл и баща ми е, че те имаха лукса да създават собствена реалност, такава каквато искаха да имат. Да разполагат с типа хора, които ще участват в тяхната програма или не. И ако някой не се вписваше, биваше изхвърлен.”

Така започва да се чувства и тя самата, след дълги години нагледала се на вампири около известните личности в живота си. “Беше същото с баща ми. Понякога си мисля за моментите, в които съм била ядосана на хора около него и съм се питала “Защо не го спря? Защо не каза нещо?” Ами, защото ако кажеш си вън. Много е просто.” Проблемите идват не само от “божествения” статус на кралете в живота й, а когато същият бъде придружен с дрога. Така се стига до 16 август 1977 г. 9-годишната Лиса Мари е с баща си в имението Грейсленд. Нейната стая е буквално до неговата, разделени от банята му, онази в която той колабира и умира. В кръвта му са открити смъртоносни дози от 14 различни медикамента, изписвани само с рецепта. Паралелът около обстоятелствата в двата смъртни случая е шокиращ за нея. “Не мога да си обясня защо трябва да го изживявам два пъти.” Но със сигурност е отблъсната от лекарите, наркотиците и спомените, които те й връщат за баща й.

Elvis and Lisa Marie 1970

Публикувахте от Guitar MAN в Неделя, 15 октомври 2017 г.

4 години след развода си с MJ те продължават да се виждат. Да се събират и разделят, докато в един момент тя слага край, но признава, че го е обичала много и след раздялата им. Последният им разговор е през 2005-та година, когато в отговор на въпроса му дали все още го обича тя използва думата “безразличие”, което го разплаква. Признава й, че е била права за всички хора около него, за чиито истински лица са си говорили много и очаква някой да се опита да го убие…

В предлога към книгата “Съединените Щати на Опиатите” на Хари Нелсън Лиса Мари описва собствените си проблеми със зависимости. Всичко започва сравнително късно, през 2008-ма година след като ражда дъщерите си. Това е първата й среща с болкоуспокоителните и опиатите. На 40-годишна възраст, но успява да се пребори със злоупотребата като излиза публично с разкритията за себе си в помощ на други, борещи се.

В света на шоубизнеса Лиса Мари Пресли е наследник с корона, тежестта, на която остава непонятна за всички останали. Тежест непосилна и за самата нея, но някак успя. И когато нещата сякаш заеха своето място в покой и хармония (поне привидни), тя трябваше да преживее поредната и вероятно най-тежка загуба от всички. Тази на сина си.

*песента “Storm and Grace” е посветена на сина й, чието втори име е Storm (в превод: буря)