Помниш ли най-скъпата абитуриентка и нейните каролинаклерини вълнения? 

Именно.

От ефирните напъни на момичето и майка му скромният ви разказвач запомни две неща: 

1. Името на абитуриентката, но и то ще бъде забравено, когато догодина се появи една Живка-Жюстин, да речем.

2. Желанието на майката да вкара малко цвят в ежедневието на българина.  

Това – идеята за сладкия живот – не се забравя. И госпожата много греши като смята, че го няма в ежедневието на българина и той има нужда от похвалното ѝ дръзновение.   

Госпожа, имаме си всичко – и богати, и красиви хора, и долче вита баница. И не сме луди тия, които я ядем. Как така не го разбирате?

Фелини разказва, че за сцената във фонтана ди Треви Мастрояни е изпил бутилка водка. Аз и на по-малко мога да Ви кажа, че сега Екберг няма, но и това, което имаме като Екберг в момента, може да се окъпе в шадравана пред НДК. И докато с неподправен драматизъм докосвате чело с китка, както онези актриси от немите филми, вижте примерите по-долу. Te са богати и усмихнати. Дават ги по телевизора в най-гледаното време, докато говорят за благотворителност и околосветски пътешествия. Думите им често са прекъсвани от кратки изказвания на приближените им с онази behind the scenes гледна точка, която Холивуд използва за the making of или the making of the making of. Случайно някак в разговора се прокрадват имена на известни актьори и/или телевизионни водещи, но никога по начин, който дразни или натрапва контакти и социално положение. Красивата водеща ни води в дома им, където те отварят сърцата си за зрителя и говорят откровено за съкровените си планове и мечти. Те купуват хляб и кисело мляко, но винаги закупуват билет или талон за играта, от която са спечелили.

Те са победителите в телевизионните лотарии.

Тя е гола, нахална и млада. Знае как да взриви фейсбук със скандални кадри и изказвания, за да я забележат. Сетне умело се преизмисля като певица, сменя артистичния си псевдоним, пуска първи сингъл и сама вдига обявения за участия телефон. Иска 500 лева за час и половина участие на площада в Мездра, но първо трябва да го обсъди с продуцентите си. Тя е младата звезда Аксиния и не обича да говори за онова домашно порно със салатна краставица сорт Гергана, защото тогава все още беше Атанаска. Тогава в понеделник беше пияна ютуб сензация, в сряда – порно звезда, в петък гостуваше в сутрешен блок на национална телевизия и в неделя никой не помнеше нищо за нея.   

Госпожа, помните ли Атанаска? Именно.