Още когато streetwear бранда Supreme обяви колаборацията си с Rimowa беше
ясно, че новите куфари ще се продадат моментално. Все пак малцина предполагаха, че това ще стане за 16 секунди.

Накратко – Rimowa е вероятно най-добрата компания за куфари в света, създадена е през 1898 година в Кьолн, а отскоро е част от конгломерата LVMH. Supreme е streetwear бранд, за който сме писали в егоист – известен с това, че създава ограничено количество дрехи, които се продават на нормални цени в магазините, но след това достигат космически стойности.

Една от емблематичните серии на Rimowa е Topas – създадени от алуминий изключителни аксесоари за пътуване, които: а) са изключително стилни и здрави, б) не бива да пускате за чекиране, защото ще ги мислите през целия полет и в) малко по-тежки са от другите. Точно серията Topas беше обект на “ребрандиране” с логото на Supreme.

Supreme

Официално обявената цена беше малко над 1600 евро, към момента куфарите се продават за почти 5000 евро на вторичния пазар. Не си представяме кои ще бъдат онези господа, смъкващи и разпределящи куфарите от самолета до терминала, които ще ви доставят куфара на пътеката. Единственият вариант да пътувате с тези куфари е да ги превозвате с колата си, което пак не е малко.

Supreme

Само за последните 12 месеца компанията Supreme направи страхотни колаборации с Off-White, Louis Vuitton, Fendi, Anti Social Social Club. Няма нито един елемент от въпросните съответни разработки на продукти, който да не е бил мигновено разпродаден. В случая с Rimowa има два вида куфари – 45-литров и 82-литров вариант, които са налични в черен и червен цвят. В зависимост от цвета, най-бързата продажба е на малкия червен куфар (за 16 секунди). Всичко разпродадено за 16 секунди, правилно написано, няма грешка.

Supreme

Класическите куфари Rimowa все още не са разпродадени и истината е, че инвестиция в тях е за цял живот. Особено без лого на Supreme.