През 2011-та Крисчън Бейл, подобно на всеки човек, било то и гледащ предимно реалити шоу и/или кеч, не би могъл да си помисли, че когато среща Доналд Тръмп, всъщност се запознава с бъдещ президент на САЩ. Актьорът наскоро разказа подробности около тази еднократна среща и фентъзи елементи не липсват.

По време на премиерата, на последния си филм Вице (Vice), Крисчън Бейл сподели, че се е видял с бъдещия президент докато снима Черният рицар: Възраждане, през 2011 г. в Ню Йорк.

Срещал съм го веднъж. Снимахме Батман в Тръмп тауър и той ми каза да отида горе до офиса му. Мисля, че според него аз бях Брус Уейн (бел.ав. героят на Бейл в Черният рицар: Възраждане), защото така и бях облечен.

Той ми говореше като на Брус Уейн, а аз просто не излязох от образ и отвръщах съответно. Беше забавно. Нямах идея тогава, че възнамерява да се кандидатира за президент.” разказа актьорът.

44-годишният Бейл, който влиза е образа на вице президента Дик Чейни в последния си филм Вице, далеч не е единствената знаменитост споделил странни поведенчески особености при срещи със 72-годишния Тръмп. 2016-та година той и Даниел Радклиф гостуват в шоуто на Греъм Нортън. Актьорът се шегува след срещата, казвайки за Тръмп, че е “Еверест на самоувереността“.

Бях на около 11 – 12-годишна възраст и промотирахме първият филм за Потър. Заведоха ни в Ню Йорк и това беше първото ми участие в сутрешно шоу там” – разказва Радклиф. “… бях доста нервен.

Съпроводиха ме до него и той ми каза: “Здравей. Радвам се да се запознаем.” и аз отговорих: “Аз също се радвам”. “Как си?”- ме попита Тръмп и аз отвърнах: “Доста нервен. Никога не съм бил пряко по телевизия преди и не знам какво ще говоря.”, а той някак брилянтно ме посъветва: “Кажи им, че току що си срещнал Доналд Тръмп”.

Добре известен факт е, че президентът не е любимец на звездите. Миналият месец Снуп Дог се подигра с него, пушейки джойнт пред Белия дом. А, ако следиш Стивън Кинг в Twitter, си наясно с отношението и на хорър мастъра.

Дори в последните часове Кинг реагира. Поводът е публичната среща на Тръмп с демократите Нанси Пелоси и сенатор Чък Шумер, където заплашва спиране на парламента в името на заветната гранична стена.

Цитира и цифри в полза на твърденията си. Също така запитан за сумата необходима, за съоръжението, той отговори: 5 милиарда долара, което подтикна Кинг да напише:

 

@Стивън Кинг: Чакай малко, чакай! Нали…, Мексико трябваше да плати за безполезната, преодолима просто с тунел стена на Тръмп? 

24 часа по-късно, Кинг отдели още време по темата, но този път не беше така умерен.

@Стивън Кинг: Да го н*** на стената ти. Разпредели тези 5 милиарда на децата в риск, които нямат какво да обядват и ветераните, които нямат необходимото медецинскo и психoлогично лечение. Да го н*** на твоя проект, на суетата. Направи нещо добро поне веднъж.