След успешната среща на съпругата му Ким Кардашиян Уест в Белия дом с Доналд Тръмп през май месец, този четвъртък предстои Канйе да се срещне с Джаред Кушнър и обядва с президента, според The New York Times.

Припомняме, че преди седмица, рапърът представи новия си албум YANDHI (повече тук) по време на премиерния за този сезон епизод на телевизионното шоу SNL (Saturday Night Live).

View this post on Instagram

This Saturday! #SNLPremiere

A post shared by Saturday Night Live – SNL (@nbcsnl) on

Освен появата си с прословутата #MAGA (Make America Great Again) шапка от предизборната кампания, в защита на президента Тръмп той изнесе и реч относно подигравките, омразата и любовта, как демократите искат да изкарат бащите извън домовете в името на благосъстоянието.

…и получи писменото одобрение на висшестоящия.

Госпожа Уест се срещна през май тази година с Доналд Тръмп, за да обсъди реформите в затвора, след като попада на случая, на Алис Мари Джонсън в twitter, излежаваща доживотна присъда за еднократно ненасилствено провинение, за разпространение на наркотици. След тази среща и 21 излежани години от присъдата, Алис беше освободена, а Ким продължава да се бори за реформи в правораздавателната система и условията на живот в затворите.

Джаред Кушнър, освен зет на Доналд Тръмп е и негов съветник включително по въпроси, касаещи наказателното правосъдие. Чувствителна за него тема, предвид факта, че едва 28-годишен се е налагало да посещава баща си във федералния затвор на Алабама, където Чарлз Къшнър е излежавал ефективна присъда от една година за укриване на данъци и финансиране на предизобрни кампании. Канйе ще се срещне със съветника, преди обяда си с президента, този четвъртък за да обсъди по-добри възможности за наемане на работа, на бивши затворници, както и увеличаване производството в Чикаго и района, където артистът е роден и израснал.

Освен детайлите и развитието на случая, които ще следим за теб, интересна е еклектиката от представители на различни области – артист, реалити звезда и пр. с милиони последователи, или истински инфлуенсъри, които са обществено ангажирани и противници на езика, на омразата. Може би това е новия тренд в политиката и логично противодействие #forachange?