news4u

news4u

С помощта на щедрото дарение от фонда си (Janie’s Fund) и отдаденост, вокалистът на Aerosmith, Стивън Тейлър (70 г.) откри втори дом, в помощ на момичета и жени, които са били малтретирани и подложени на тормоз. Рок легендата присъства на церемонията по откриването в понеделник близо до Мемфис, където вместо традиционната лента, той сряза емблематичните си шалове. Проектът е осъществен заедно с организация Youth Villages. Първият дом Тейлър отваря в Атланта през 2017-та година.

 

Къщата се казва Janie’s House и се намира в Youth Villages, Барлет, Тенеси. Кръстена е на сингъла Janie’s Got a Gun от 1989 г. на Aerosmith, “който разказва историята на момиче, търсещо отмъщение срещу малтретиращия я баща” – обясни носителят на Грами във видео за организацията @YouthVillages, които помагат на семейства с емоционални, психически и поведенчески проблеми. Благодарение на щедрото му дарение от 500 000 долара домът е бил реновиран и предлага необходимите грижи на жертвите.

 

“Това прави сърцето и душата ми добри. Това е истинско.” – каза Тейлър по време на церемонията в понеделник.

Домът ще приюти 14 момичета наведнъж или общо от 26 до 30 годишно, подсигурявайки подкрепа и терапия на жертвите в Мемфис и околностите. След посещение на център за лечение, вокалистът на Aerosmith е осъзнал нуждата да бъде част от подкрепата към пострадалите жени. “Всички момичета, които съм срещал са били малтретирани физически, психически, словесно. Поне 90% от тях, всички” обяснява той пред LocalMemphis.com.

Момичетата, които в момента живеят в Janie’s House също са присъствали на откриването и една от тях (14 г.) споделя: “Причината да съм в Janie’s House е, че бях подложена на сексуален тормоз едва на 3-годишна възраст.” Този проект променя живота ѝ. “Благодарение на Janie’s House аз имам възможност да науча повече за миналото си и да разбера, че не съм била единствената преминала през подобни проблеми.”

 

Фондация Janie’s Fund набира средства в помощ на тези домове, като предстои да бъдат отворени още много в страната. Към момента са събрани 4 милиона долара.

“Ще нося Janie’s Fund със себе си навсякъде, където отида. Това е сбъдната мечта.” казва Тейлър.

news4u

news4u