Няма какво да ти обясняваме за Изток – вероятно един от най-красивите, удобни, престижни софийски квартали (не случайно е фрашкан с посолства, а и Мадона мина през него когато беше тук – заради градината на Дънов). Създаден през 60-те години на 20 век той носи в сърцето си микс от аристократични еднофамилни къщи с китни дворчета, малки уютни тухлени кооперациики и модерна градска архитектура. Именно тук избуяха и първите затворени комплекси – този белег на съвременната западна урбанизация.

IZTOK Parkside е единен комплекс с три модерни сгради и обширни зелени пространства, площадки, подземен и надземен паркинг и – разбира се – постоянно видео наблюдение. Апартаментите в него са просторни, с големи прозорци със специални стъклени елементи, което размива границата между интериор и екстериор, отличителен стилов белег на комплекса.

Най-голямата сграда е сертифицирана по BREEAM (т.е. BRЕ Environmental Assessment Method) – водещият и най-широко използван, съвременен метод за измерване на защитеното въздействие на сградите върху околната среда. Сертификатът гарантира добро управление на консумацията на вода, използване на строителни материали с екологични показатели, отлична шумоизолация, здравословна среда.

Възможността за изграждане на системи Умен дом позволява на собствениците да наблюдават и контролират дома си отвътре, независимо къде се намират.

Комплексът е в близост до метростанция, елитни училища, детските градини с традиции, ресторанти и уютни малки кафенета и заведения с характерния за квартала облик. Близостта до Японската градина и реката носят голяма добавена стойност на комплекса в една – иначе – много градска среда.

Строежът вече е в ход, а новите собственици ще посрещнат там Коледа 2018-та.

IZTOK PARKSIDE е ТУК.