Тази лондонска сряда ще остане незабравима за всички звездни гости, които присъстваха на партито Lost in Space – почит към ненадминатото наследство, което часовникът Omega Speedmaster остави в проучването на космоса.

Нощта беше организирана от професорът по физика на елементарни частици и ТВ звезда Брайън Кокс в лондонската галерия за модерно изкуство Тейт, която бе преобразена в истинско сетивно изживяване. Гостите имаха елегантен и футуристичен контакт с 60 важни модела на Speedmaster от 1957 до 2017 година.

Speedmaster е най-емблематичния хронограф в света. Оригиналният модел е първият часовник в света с тахиметрична скала върху панела. Оттогава насам дизайнът е издържал теста на времето и е бил носен от астронавти, пилоти на ВВС, изследователи, атлети и актьори, както и от фенове в цял ​​свят. Най-известен става с факта, че е стоял на ръката на Бъз Олдрин в мисията на Аполо 11 през 1969 г. Така Omega Speedmaster става първият часовник, носен някога на Луната.

48 години по-късно, Бъз се появи на зрелищното събитие в космически костюм. След бурни аплодисменти той разказа спомените си за одисеята в космоса.

“Не бяхме уплашени. По-скоро бяхме горди, че можем да докажем знания и умения – не само лични, но и на много други хора”.

До Бъз застана и актьорът Джордж Клуни – фен на мисиите Аполо и рекламно лице на Omega Speedmaster.

“Speedmasters беше важна част от моето израстване. Носехме го всички, защото беше част от великото кацане на луната. Моят беше подарък от баща ми, но освен че е елегантен, аз го обичам и заради историята която носи”

Повече от 50 години Omega Speedmaster е важен инструмент в Космоса. През 1965 г. часовникът беше официално тестван и квалифициран от НАСА за всички свои мисии. Ръководителят на този процес, бившият инженер Джеймс Реган, също присъства на събитието в Лондон:

 “От всички часовници, които се произвеждаха през 1965 г., Speedmaster беше единственият, който издържа всички тестове. Другите бяха елиминирани още в първия етап.  Той има перфектна репутация в НАСА и все още се използва в космоса. Това говори много за този часовник”

Сред многото VIP фенове на лондонското събитие бяха: актрисите Лив Тайлър, Клеменс Поези, Джоел Ричардсън и Лора Кармайкъл; певиците Ели Голдинг и  Пикси Лот; моделите Аризона Мас, Ерин О’Конър, Дейвид Ганди, Амбър Ели Бон и Тоби Хънтингтън-Уайтли, готвачът Маркъс Уеъринг и други.

Тоби Хънтингтън-Уайтли

Джоел Ричардсън с президента на Omega Рейналд Ейшлимън

Пикси Лот

 

Лив Тейлър

Ели Голдинг

Клеменс Поези

Официален представител на Omega (компания на Swatch Group, най-големият производител и дистрибутор на часовници и бижута в света) в България: https://www.giulian.bg