Майк Мърфи е зависим към iPhone X, пише сайта qz.com. Господинът изследва зависимостта си към мобилната джаджа, но се оказва, че тя няма нищо общо със самия телефон. В момента, припомняме, е с модел X, чиято цена е – зависи, естествено – доста над 1000 долара, но всъщност той го получава посредством програмата за ъпгрейд. Независимо на кой пазар си в света – ползваш или програма за ъпгрейд, или месечна вноска, по която можеш да “преглътнеш” или не усетиш високата цена на телефона. Но цената сега не е от значение.

Нашият Майк е на програма за ъпгрейд, която обаче е изцяло “заключваща”. Защо. Защото няма измъкване.  Той е в програмата от 2015 година насам срещу месечна вноска (в неговия случай 56 долара) и получава всеки нов модел телефон на Apple непосредствено след излизането му на пазара, всяка година. Непрекъснато, срещу 56 долара на месец. И тъй като устройствата на марката Apple имат едно ценно качество – просто работят – той, нашият човек Майк, няма никакво намерение да се “отключи” от програмата за ъпгрейд. Майк е с Apple от 2014, изневерявайки тогава на Android. Първоначално започва с модела 6, след което преминава през цялата гама включително 6, 6s, 7 и 8. И пак, припомняме – устройствата работят, работят отлично, защо тогава да се “отключва”.

Майк продължава да плаща и към момента, защото Apple са работещите и наистина отлични телефони на пазара, да не говорим, че вече съвсем не са монополист. Последните модели на Samsung са достойна конкуренция и (понякога) на половин цена на Х. Същото важи и за други производители, по-добри и от Samsung, като любимите ни Xiaomi примерно. Че и самият 8 Plus на iPhone е практически със същите компоненти като Х, с изключение на дисплея, а е с 200 долара по-евтин. Както и да е.

Apple

Независимо от всичко Майк е верен на марката, защото дамите и господата от Apple успяват ефективно да затворят цикъла в своята вселена с всички продукти и услуги. И Майк е част от тази вселена, тя му върши работа, наистина засища технологичния му глад, защо да бяга от нея. Майк получава, използва, наслаждава им се, защото те наистина работят. Дизайнът на телефоните е доста предвидим, но малцина компании успяват да обхванат достатъчно широка гама от продукти като тях – компютри, телефони, смартчасовници, аксесоари. След хиляди изхарчени долари за всякакви приспособления, които работят супер с iPhone, ще е предизвикателство да се откажеш. А и всички те са много по-приятни за използване на точно този телефон. Да не говорим за малките глезотии като безжичните слушалки AirPods. Няма по-удобни от тях. А и каквито и да са, факт е, вършат работата си чудесно.

Джулиън О’Хейън

 

Наскоро нашият човек Майк се е сдобил с нов часовник на бранда, Series 3, на който истински се наслаждава. Намира го за изчистен, пише qz.com, както и достатъчно оригинален на пазара. Прекрасно устройство да останеш информиран за съобщения, мейли, да приемаш обаждане дори, когато ръцете ти са заети или спортуваш.

Малко данни – средно статистическото американско домакинство притежава по два Apple продукта, а по-заможните близо пет. Възможностите да проведеш разговор, независимо на кое устройство си, да споделиш снимка от телефона си на своя Mac през iCloud или на приятел посредством AirDrop, да следиш жизнените си показатели по време на спорт и слушаш любимата си музика с помощта на безжичните слушалки и часовник, са страхотно удобство, но така или иначе имат малко общо с настоящия модел на iPhone. Всички конкуренти правят това. Но екосистемата на Apple работи, Майк е “заключен”, абонаментите му дават нови и нови устройства, а наскоро той ще забрави за своя Sonos и ще мине към колонката Apple HomePod. Какво да се прави, някои неща просто работят. А понякога изборът няма нищо общо с качествата на новия iPhone, несъмнено високи, няма спор.