Привет. Малкият тефтер в джоба ти, в който си нахвърлял своето верую, несъмнено е нужен, за да си припомняш от време на време за благородната война със света, която водиш.

Да бъдеш никой, но себе си, в свят, който прави всичко възможно, ден и нощ, да те превърне в някой друг, означава да се биеш в най-трудната битка, в която някое човешко същество може да се бие и да не спира да се бие.
Е.Е.Къмингс

Всяка (не)случайна авария влачи след себе си своите закодирани послания, които по пътя на мързеливата логика лесно можеш да дешифрираш.

Намаляването на броя завои в една паралелна вселена може и да се окаже добро решение за безопасността.

Предложението светещите очи на паметника на цар Самуил да бъдат сменени с фарове за мъгла звучи значително по-смислено, от друга страна.

Междувременно Кейти Пери продължава да оставя улики към ритъма на предстоящата си нова песен, която официално ще излезе в петък. Сингълът носи името Chained to the Rhythm и може да бъде чут от въргалящите се по средата на нищото диско топки, които очакват да бъдат намерени.

Los Angeles is #chainedtotherhythm

A photo posted by KATY PERRY (@katyperry) on

Още по-видна улика пък е снимката кацнала върху новоизгрялия билборд, която е от личния инстаграм профил на певицата и носи заглавието New life who dis. А дали е, за да отбележи промяната в цвета на косата й, новата фаза в музикалната й кариера или евентуално – една възможна обложка за нов албум, само тя си знае.

💙NEW CLUE: FEB 10 💙

A video posted by KATY PERRY (@katyperry) on

Кралицата на попа Мадона изпълни с двойно съдържание смисъла на живота си, като осинови близначки от южноафриканска страна Малави. Колкото до унисона в крачките – личи си, че липсва и най-малката възможност за чиста случайност да се намерят.

Когато става въпрос за кебап, мненията са разнопосочни и разновкусови. Заговори ли се за уиски обаче, очите на всеки заблестяват по необясним начин.

А телефонът на Катрин Зита- Джоунс има наклонност да я снима, без тя да заподозре ни най-малко за шантавите му намерения.

When my phone decides to take a picture and you’re just not camera ready.

A photo posted by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Карл Лагерфелд си е признавал, че би се оженил единствено за котката си. А по всичко изглежда, че тя с удоволствие би приела предложението на стопанина си.

Риана се превъплъти в Амелия Еърхарт – първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Чувството да летиш в мислите си може да е също толкова вълнуващо, колкото съвсем истинското политане.

#AmeliaEarhart @harpersbazaarus @marianovivanco

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

Повърхността на луната Титан е покрита с реки, езера и океани от метан, който вали и от небето. Достатъчно интересно, за да ти се прииска да кръжиш в малка орбита около нея.

А някои не намират нищо срамно в това да спят по 18 часа на ден. Уверили са се в нещо, в което и вече без това са били сигурни.

Някъде между миналото и бъдещето се намират истините, които все опитваме да дочуем отнякъде.

Виж трейлъра на „Сляпата Вайша" на Теодор Ушев, по едноименния разказ на Георги Господинов, с музиката на Kottarashky. За първи път българин стига сред финалните номинации за Оскар. Късмет!

Публикувахте от VIVACOM Art Hall в 8 февруари 2017 г.

 

Някои дни слънцето изгрява така, сякаш няма намерение никога да се скрие и да угасне.

Публикувахте от People of Sofia в 7 февруари 2017 г.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg