Стереотипите за езици и хората, които ги говорят, има в изобилие: френският е романтичен, италианският лиричен, испанският е страстен. Но тези езици въобще не държат челни места в анализ на поведението при запознанства в САЩ, което установи, че способността да говориш на друг език, различен от английски, те прави много по-привлекателен за противоположния пол, пише Каси Вербер от Quartz.

Сайтът за запознанства PlentyOfFish анализира 50 милиона съобщения, изпратени от тяхната платформа, и проучва 325 от американските си потребители. Данните са установили, че жените са най-привлечени от мъже, които говорят немски като втори език. За мъжете пък, най-привлекателни са дамите, които владеят холандски.

Според проучването самотните мъже са 73% по-склонни да изпратят съобщение до жени, които говорят повече от един език.

PlentyOfFish е известен като най-големия сайт за запознанства в света и има повече от 90 милиона потребители по целия свят. Това проучване разглежда само една част от потребителската база на САЩ. Майкъл МакДермот, анализиращ данните на компанията, заявява, че са открили и още връзки между говорещите повече езици и други техни черти. Хората, които изброяват втори език в профила си са по-склонни да попълнят повече информация за себе си и са по-склонни да споделят. МакДермот допълва, че акцентът от втория език е секси и също така е индикатор за висшето образование. Последните изследвания от друг сайт за запознанства – OKCupid, показват, че жените, според  които образованието е на първо място, е много по-вероятно да намерят своя партньор в онлайн платформата.

Двуезичните мъжете са най-склонни да получават съобщения, ако вторият език е:

Немски
Шведски
Холандски
Норвежки
Италиански
Португалски
Френски
Японски
Арабски
Руски
Двуезичните жени са най-склонни да получават съобщения, ако вторият език е:

Холандски
Арабски
Шведски
Норвежки
Иврит
Испански
Руски
Португалски
Френски
Италиански