Със сигурност Джон Монтегю не е предполагал, че неговото откритие ще се превърне в истински кулинарен шедьовър. Всички знаем историята за графа на областта Сандвич в Кент – страстен картоиграч, който нямал намерение да прекъсва раздаването на новата партия, за да се храни. Нареждал на готвачите да му поднасят печено говеждо месо между две филии хляб. Така било дадено началото на фаст фууд храната.

Изглежда графът е открил и друго явление, което днес не е странно на никого – симптомът “нямам време”, който не дискриминира по пол, възраст и даже не изисква благородническо потекло. Сандвичите се превърнаха в част от живота на всеки от нас – дали ще намажеш филия с лютеница, ще минеш през някоя от веригите за бързо хранене, или ще си поръчаш “хлебче с нещо по средата и картофки”. Затова пък изкуството в направата на сандвичи също търпи развитие – от двете хлебчета с говеждо, вече можеш да намериш гурме бургер, диетичен сандвич, безглутенова пица…  Реципрочно с откритието на хубавия сандвич, се появиха и доста места, които предлагат изкусно приготвени такива, но първо – намират се на някои определени места и второ – много често цената надвишава качеството.

Ако и ти търсиш нещо по-така, пък макар и сандвич, предлагаме да разгледаш предложенията на шеф Андре Токев, събрани в новото гурме меню, което OMV предлага на своите обекти. “Именно за да отговорим на все по-големите очакванията към нас, въведохме новите сандвичи по рецепта на шеф Андре Токев, с което вярваме, че ще задоволим взискателния вкус на клиентите си. Наблюдавайки  реакцията им, дни след пускането им в продажба, вярваме, че това е само началото на едно успешно сътрудничество“, казва Петър Величков, управител на OMV България. Съобразно сезона и вкусовите предпочитания на клиентите менюто със сандвичи гурме ще бъде подменяно няколко пъти в годината.

Да обърнем внимание на първото гурме меню:

Вегетариански сандвич приготвен с рустик багета от елда, кьопоолу, нахут, саламурено сирене, маслинова паста, магданоз, печени сусамени семена.

В прясно изпечена чиабата е италианският сандвич с мортадела Пистачо, салам, моцарела, песто, балсамик сироп, зехтин, рукола и мариновани чушки.

Баварският сандвич включва леберкез, немско кисело зеле, чипс лук, Кайзер земел, мариновани чушки, зърнеста горчица, майонеза.

В хлебче за хот дог е приготвен франкфуртер сандвич с майонеза, кетчуп, кисели краставички, чипс лук, франкфуртер.

И голямата изненада – сладък сандвич от белгийска вафла, Нутела и пудра захар

Ние може да нямаме слуги, които да ни спасят от гладна смърт, докато играем карти, затова пък знаем къде да похапнем бързо, вкусно и качествено.

Гурме сандвичите на шеф Токев може да намерите във VIVA на бензиностанции OMV