Дни преди петото събитие “Come Together NYC” (Елате заедно Ню Йорк Сити) в City Hall, което ще се проведе днес, излезе интервю с Пол Маккартни в GQ, по време на което той разказва прелюбопитни спомени, които са важна част от музикалната история. Това включва колаборациите му от последните години – Канйе, Риана, както и казал ли е Куинси Джоунс наистина, че Бийтълс са некадърни музиканти.

Една история, от началните години, когато групата е била, от двама – Джон Ленън и Пол Маккартни, не остана незабелязана и New York Post посветиха вчерашната си корица на нея. С доста, доста пресилено гръмки заглавия.

Случва сe в къщата на Ленън. Освен тях двамата присъстват и трима приятели. Вместо да се напият и купонясват, петте тогава момчета стоят седнали на приглушена светлина, когато някой от тях започва да мастурбира. Инициатива е подета и от останалите, когато решават да извикат име, вдъхновяващо фантазиите им. Всички са единодушни: “Брижит Бардо!“, което определено ги възпламенява, поне докато Ленън не решава да прекъсне симулацията си с друго такова: “Уинстън Чърчил!“.

Тази съвместна инициатива не е била ритуал, който често се е случвал, според Маккартни и допълва:

“Мисля, че това беше нещо еднократно или може би двукратно. Не е голяма работа. Едно от онези неща, за които не мислиш много. Просто група. Да, беше някак мръснишко, като се замисля. Има много такива неща, които човек си спомня от детските години и се пита “Наистина ли го направихме?” Беше добро безобидно забавление. Никой не беше наранен. Дори и Брижит Бардо.”

Той дори отрича повсеместните оргии, които вероятно мнозина си представят за четворката от Ливърпул. Или поне собственото си участие си в такива. Освен, че при първото им пътуване до греховния град, са запитани от организатора дали не искат проститутки. Все пак са във Вегас. Пол си поръчва две. Доставени. … и определя преживяването като “прекрасно“.

Така или иначе интервюто е доста дълго и обстойно, за да се съсредоточиш върху тази история и да правиш паралел със заглавието на предстоящото събитие (Елате заедно Ню Йорк Сити).  Дори и за таблоид. Особено такъв в държава, където има цял град на греха…

Ето част от интервюто с някои историите за създаването на вечните хитове, на Бийтълс.