Моден инфлуенсър – да, но преди всичко Гала е супер интересна млада дама, която е DJ, водещ, блогър, модел, какво още – а да, първият моден блогър в Испания, навярно защото е племенница на испанския дизайнер Адолфо Домингез. Дори и да не я следвате в Instagram, все някой от познатите ви я следва. Неминуемо е – 902 хиляди души го правят.

Константин Вълков: Кога за първи път разбрахте, че влияете на толкова много хора в областта на модата – преди да стартирате модния си блог amlol.com или чак след това?

Гала Гонзалез: Предполагам след това, тъй като в началото просто се забавлявах като си снимах. Едва когато видях каква е обратната връзка открих, че някои от стилистичните ми съвети всъщност влияят на хората.

КВ: Какво ви вдъхновява за дадена сесия – филми, музика, книги?

ГГ: Откривам вдъхновение навсякъде, но напоследък най-много това се случва в Instagram. Толкова бързо можеш да преминеш през много фотографии, умът ми не го побира. Невероятно е.

КВ: Как си обяснявате факта, че наистина вляете на толкова много хора чрез постовете си в Instagram?

ГГ: Навярно защото останах вярна на себе си. Не се опитвам да бъда някого или да правя нещо друго, само защото е модерно. Хората оценяват истината.

КВ: Извън социалните медии и онлайн медиите, какво четете.

ГГ: Рядко го правя, защото вече имам изградена рутина да чета онлайн. Но понякога си купувам тези дебели списания, в които има страхотна модна фотография и интересни статии.

КВ: Кажете ми за пазаруването, Instagram профили като вашия реално са свързани с това – пазаруването. Какво търсите като усещане, когато пазарувате онлайн?

Getty

ГГ: Тъй като работата ми е свързана с онлайн платформите, за които говорим, предпочитам да отида директно до магазините, да докосна материалите, платовете. Когато пазарувам онлайн, винаги държа на бързата и качествена доставка, както и на това да имат в наличност достатъчен набор от размери.

КВ: В кои физически магазини например пазарувате?

Gala: В Zara винаги намирам онова, което търся. Дори и да се разходя, за да разгледам, почти е невъзможно да си тръгнеш с празни ръце.

КВ: Освен мода, какво друго обичате да си купувате?

ГГ: Обичам био храните, но и винаги шоколад.

(Photo by Jacopo Raule/Getty Images for Vogue and The Dubai Mall)

КВ: Не е ли логичната стъпка след такъв успех като моден инфлуенсър да създадете и собствена марка?

ГГ: Засега се фокусирам върху това, коуето правя. Бъдещето ще покаже, но винаги съм готова за нови експерименти.

КВ: Ако в чантата си имате място само за една дреха, коя да бъде?

ГГ: Малка черна рокля. За мъжа – тъмен блейзър.

(Фотографии: Getty Images, личен Instagram и блог)

***

„Следващите 25“ е поредица на Дарик радио и VIVACOM. Слушайте интервютата по Дарик, като подкаст на darikradio.bg. Четете на egoist.bg

25 години Дарик радио. 25 идеи и разговори за годините напред. СЛЕДВАЩИТЕ 25 ХОРА и ИДЕИ идват скоростно при вас благодарение на 4G мрежата на VIVACOM, наградена от speedtest на OOKLA. за повече информация посетете www.vivacom.bg