Световноизвестната актриса, бизнесдама и филантроп Ева Лонгория ще бъде част от журито на The Venture – конкурсът, с който Chivas Regal подкрепя най-иновативните стартъпи от целия свят, сред които е и българският проект на Bee Smart Technologies, посветен на спасяването на пчелите от изчезване. Всички финалисти са вдъхновяващи социални предприемачи, които имат за цел да изградят успешен бизнес, създавайки позитивна промяна в живота на другите.

В първата част на конкурса българският участник Bee Smart Technologies събра сумата от 10 741 долара, което го класира на седмо място от 27 участници от цял свят. Родният стартъп остави зад себе си проекти от държави като САЩ, Япония и др.

Лонгория има безценен опит, натрупан по време на успешното съществуване на фондацията ѝ, която помогна на латиноамериканците да създадат по-добро бъдеще за себе си и семействата си, благодарение на образование и предприемачество.

Във втората година на конкурса бяха подадени над 2500 заявки, борещи се с проблеми на обществото и околната среда. Всяка от 27-те държави участници излъчи по един финалист, който ще я представи през юли в Ню Йорк. След като преминат през четвърт и полуфиналите, последното предизвикателство ще бъде да впечатлят Лонгория и останалите съдии само за пет минути пред жива публика на 14 юли. На експертите от журито е поверена задачата да разпредели сумата от 1 милион долара между финалистите в The Venture.

Актрисата споделя, че се радва да е част от журито на Chivas The Venture и вече няма търпение да чуе уникалните истории, които стоят зад 27-те проекта от цял свят. Социалното предприемачество ще играе огромна роля в бъдещето на бизнеса и е много близко до сърцето ми. Късмет на всички финалисти!, пожелава Лонгория.

Тя ще журира заедно с Джо Хъф (основател на LSTN Sound Co.), Сонал Шах (основател и изпълнителен директор на Beeck Center for Social Impact + Innovation) и Александър Рикар (председател на борда на директорите на Pernod Ricard и изпълнителен директор).

За да разберете повече за членовете на журито и финалистите влезте тук.