Той работи в банка, директно на финансовите пазари и по-точно впетролния сектор. Анализира компании и техните акции – дали са за покупка илипродажба. Не у нас, защото от 14 години не живее в България, а на Острова.Обожава да пътува и смята, че парите за пътувания, не са изхарчени – инвестирани са. Емоционален, много позитивен и отскоро горд баща на мъничък син. Той е Никола Кузманов, част от поредицата ни интересни българи в Лондон.

Ще се СРЕЩНЕМ ЛИ ПАК СЛЕД 10 ГОДИНИ в България? 

– Да, със сигурност. Дали ще живеем там е друг въпрос.

БЯГСТВО ли беше Лондон или по-добра възможност?

– Никога несъм бягал от България. Въпреки че със сигурност пътуването и живеенето на другомясто ми е страст. Лондон специално дава неща, с които може би само с Ню Йоркможе да се сравни. Така че не е честно да се сравнява София с Лондон.

Къде би си направила СРЕЩА с нас в Лондон, ако интервютобеше на живо? 

– Честно казано, много са. Лондон е огромен имного лесно изненадва. Вчера например минах през Temple (до тогава го знаехсамо като спирка на метрото). А живея и работя в околността от години. Невероятно място. Влязох след това в интернети прочетох малко за тамплиерите и за Цар Калоян. Много интересно.Та сигурно там. С разходка по Fleet Street до Royal Courts of Justice. Като отприказка са. Винаги ги препоръчвам на всеки турист в Лондон. 

С кого би се качил на ГОЛЕМИЯ КОРАБ, ако предстоеше потоп? 

– С приятелката ми исина ми. Но нека да не идва голям потоп все пак.

СВЕТЪТ ЗА ДВАМА ли е? 

– Не. Елепа с 3nder. Който вече секазвал Feeld. Българи са го правили между другото. Но сериозно, пак: Не, светът емного голям, за да бъде за двама.

Трудна ли е ТЕЛЕФОННАТА ЛЮБОВ или как ти се отразявакомуникацията от разстояние с близките ти? 

– Трудно е да. Трябва да се пътува, за да се виждаш с тях. Едно време беше по лесно. Всички се прибирахме лятото или поКоледа. Сега е по трудно. Животът ни е завъртял. Но срещите са ни по ценни.Единственото, за което бих се “оплакал” е, че приятелите от България не идват много много на гости вЛондон. Освен първия път. Като е да го видят. И едва ли не спестяват от хотелкато останат вкъщи. Гадно е така да го кажа. И то не е така. Но понякога такасе чувства. Бих се радвал да идват по често. Но и те си имат живот който ги езавъртял.

ТОПЪЛ ДЪЖД има ли в Лондон? 

– Това лято май имаше. Бяхзабравил за топъл дъжд. Въпреки че една година прекарах в Бразилия наскоро… ВЛондон една година се чувстват като поне три.

С България казахте ли си СБОГОМ или само довиждане? 

– Казахмеси ‘ай. И до следващия път‘. И понеже това е втори-трети въпрос по темата.Живеейки в Европейския съюз, не се чувствам живеещ в чужбина. Очевидно това заЛондон ще се промени след Брекзит, но да видим дали ще се задържа тук.

Една ИСТИНА за успеха зад граница. 

– Работа! И meritocracy.

Ставаш ли по ПЪРВИ ПЕТЛИ или обичаш да поспиваш? 

– Обичам даси поспивам, но ставам в 5:30 заради работата. Пазарите в Лондон отварят рано, зада са в час с Европа. (Смятай колко ми е интересна работата като го правя товавече напреки сили пет години)

Опиши животът си тук и сега като МИГ ОТ ПРИКАЗКА

– В момента това правя. А и освен това летя към Лисабон, за да се видя с приятелката мии сина ни и да се приберем (най-накрая) заедно в Лондон.

Имаш ли в Лондон любими ХОРА И УЛИЦИ?

– Имам да. Fleet Street както споменах по-горе. Извънприятелите, хората в Лондон също са ми любими. Обществото е страхотно.Отношението към непознати, един към друг. Малко градове са така.

Какъв щеше да си В ДРУГО ВРЕМЕ, В ДРУГ СВЯТ

– Баскетболист.

Какъв е нашият СИГНАЛ – за нас българите? 

– Не съм сигурен, че разбирам въпроса.

В края на 2015 година Дарик се допита до своите слушатели, читатели на darikradio.bg и приятели в социалните мрежи, кои според тях са онези млади българи в Лондон, доказали се със своята предприемчивост, интелигентност, образованост. Така съставихме списък с над 30 млади и успешни българи, които работят в различни професионални сфери като моден дизайн, кулинария, спорт, култура и изкуство, образование, архитектура и други.

интересни българи в Лондон – един проект на Дарик радио и егоист