Привет. Днес е Международния ден на биологичното разнообразие. Все пак живееш в страната с едни от най-хубавите пейзажи, които ти се усмихват отвсякъде – редно е да ти го напомним. По този повод – освен да наблюдаваш красотите през бинокъла си, можеш им да им се отблагодариш, като се грижиш за опазването им. Тъй като държим на многообразието по принцип – на днешната дата е роден и Рихард Вагнер. Малко известен факт е, че големият композитор е бил леко чудак. Подобно на всеки гений, впрочем. Вагнер е гледал да страни от хора, които са се оплаквали, и е проветрявал стаите, когато в тях са влизали недотам приятни личности. Взимаме пример от него, и отиваме да послушаме приятни неща. Като П. Г. Удхаус, който ни хвали:

Мога да ти кажа, Джийвс, че по-доблестни мъже от теб са понасяли далеч по-лоши неща от банджото. Имаш ли представа, че един българин, Илия Господинов, веднъж свирил на гайда двадесет и четири часа без прекъсване? Там, в България, хората са с по-яка закалка. Тъй че, бъди българин, Джийвс.

Ако се чудиш какво не е наред, то значи е възможно реалността да се е върнала да си вземе шапката и да види какви ги вършиш.

"В съвремието, в което живеем, реалността е навсякъде около нас" Цецка Цачева#КогатоРезкоСпрешНаркотиците

Публикувахте от Letiashtata Kozzila Erato в 19 май 2017 г.

И все пак – малко по-вероятна си остава възможността да не сме си поръчкали мозъка достатъчно, в опит да го накараме да мисли.

На вниманието на правозащитниците: зарежете снимките с восъчния Хитлер! При това ниво на пенсиите, смъртното наказание…

Публикувахте от Luben Dilov в 20 май 2017 г.

А взаимоотношенията в политиката са също толкова необясними. Фазите им преминават през овалване в калта, за да стигнат в крайна сметка до чистота и блясък под формата на песни и танци на народите.

😀 😀 :DЗа една нощ за феновете на Тръмп у нас Саудитска Арабия се превърна от "мракобесна диктатура, разпростряняваща и финансираща световния ислямски тероризъм" в "стратегически важен партньор".В тая същата нощ Тръмп танцува традиционен саудитски танц със саби. Както и държавният секретар Рекс Тилърсън. Както и търговският министър Уилбър Рос.Все едно Камерън да беше играл нестинарски танци в София или пък Бойко Борисов да играе казачок в Москва. :DИ това ли е фалшива новина? М?Tremendous. Great. Fantastic.That's beautiful.P.S. А за мен Саудитска Арабия продължава да си бъде "мракобесна теократична диктатура, която разпространява салафизъм и финансира радикални ислямски групировки" и третира жените нечовешки на държавно ниво.Впрочем, там и робство все още има съвсем наистина.

Публикувахте от Емил Джасим в 21 май 2017 г.

Най-малко 5 са причините, поради които Тръмп в Саудитска Арабия се чувства съвсем на място, за щото те също като него…

Публикувахте от Емил Джасим в 21 май 2017 г.

Ако Ислямска държава можеше да купува оръжия от САЩ, подобно на Саудитска Арабия (350 млрд. за следващите десет години),…

Публикувахте от Ruslan Trad в 21 май 2017 г.

So exited to see Sacha Baron Cohen's new movie

A post shared by Jemima Khan (@khanjemima) on

Колкото до вземането на решения – достигането до отговорите не е чак толкова трудно. Просто погледни така, че нищо да не е в състояние да ти закрива гледката отвън.

От друга страна – добре е да се вслушваме в предзнаменованията. Фактът, че нищо подобно не се е състояло, въобще не означава, че някой се майтапи с нас.

В Ада ще има специален кръг за журналисти, които пишат хейтърски статии за абитуриентските балове. Свети Петър ми се яви насън и каза да предупредя всички.

Публикувахте от Руслан Йорданов в 21 май 2017 г.

Защото, някак съвсем между другото, хубавите неща си се случват. Цялата идеята около бала всъщност, е да правиш това, което ти доставя удоволствие, за да посрещнеш един нов етап от живота си подобаващо. В този дух – ученици от Силистра облякоха български носии, за да отбележат събитието. Нещата бавно, но сигурно придобиват един слънчев оттенък. При следващата ни проява на сприхавост към някой отброяващ абитуриент, просто се ощипваме по ръката, за да ни мине гнева. И се сещаме за Силистра, разбира се.

Учениците от 12а клас от Езикова гимназия "Пейо Яворов", гр. Силистра облякоха български носии за изпращането си. Те с…

Публикувахте от Порталът на Силистра в 19 май 2017 г.

И без розови очила можем да потвърдим със сигурност, че и преди е било хубаво, и сега ще бъде.

Баловете.Реших да ви покажа какъв абитуриент съм бил. Спомням си, че не исках да ходя, но майка ми ме накара. Тогава ве…

Публикувахте от Владимир Карамазов/ Vladimir Karamazov в 21 май 2017 г.

Музикалните срещи във Виена продължават. Този път напълно случайно в Cafe Englander, в което още от 60 – те години до дн…

Публикувахте от Georgi Toshev в 21 май 2017 г.

Иначе любовта си е все същата откъм страст и романтика. Само че сега ни изпива айряните и ни изяжда ягодите. Ние обаче нямаме нищо против. Може да бягаме от жегата, но обичаме слънцето.

Нямам обяснение защо те Обичам. Понякога ме хваща яд на лепкавите ти целувки за които никой не знае! Най-вече: с какв…

Публикувахте от Ivan Laskin в 19 май 2017 г.

На тема изкуство – изложбата Градска поезия на Стели Грънчаров е тук и смята да остане до 29 май. Още една възможност да настигнеш града и на спокойствие да усетиш настроението му.

Изложба "Градска поезия"- Стели Грънчаров

Публикувахте от Rakursi Art Gallery в 18 май 2017 г.

Цената на картина, нарисувана от американеца Жан-Мишел Баския, достигна рекордната сума от 110, 5 милиона долара. Платното  с внушителните 1,83 м на 1,73 м, без заглавие, с череп на син фон се запозна с новия си собственик  само 10 минути след началото на търга. Колекционерът със загадъчната усмивка в ъгъла вдясно знае защо.

Завършваме така, както и започнахме – оптимистично. С един разкрач надвиваме две стълбички. Весел понеделник!

Sunday, traffic day!!! Stay smooth and smile!! #sundays #summermood #waitandchill #bigcitylife #trafficjam #omm

A post shared by Lucy Diakovska (@lucydiakovska) on

That summer feeling. Just around the corner. With beach waves, sun kissed skin and @supergoop SPF of course.

A post shared by Maria Sharapova (@mariasharapova) on

#cannes 😎😍😎 #chakra #blessed #LohanJewelry

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

Back to work!! @youtube #EJTheCut

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg