Официалната откриваща вечер на BECA | Before Creating Academy ще се състои на 1 Октомври 2020 във Photosynthesis.

Фотографската академия BECA | Before Creating Academy официално ще постави своето начало с дискусионен панел, в който ще вземат участие всички основни лектори. Форматът за откриването ще даде възможност на гости и бъдещи курсисти да се запознаят с тях и научат повече не само за методиката на обучение, но и за философията и ценностите, върху които се гради BECA | Before Creating Academy.

Организаторите искат да дадат възможност на всички присъстващи да се почувстват част от бъдещата общност, която BECA | Before Creating Academy ще изгражда с времето.

В панела ще се включат основните лектори – Свилен Начев, Валерий Пощаров, Пенко Скумов, Александър Карчински и Полина Илиева, които ще бъдат представени и придружавани от основателя на Академията Димитри Стефанов.

Фотография: Димитри Стефанов

“За мен фотографията е страст, наслада, бягство от обикновеното, начин на документиране на живота и изразяване на себе си”, споделя Свилен Начев, който ще бъде и един от лекторите в Академията.
Със специфичен поглед за случващото се около него и свой неподражаем стил, Свилен е печелил множество награди за фотографиите си, а от 2017 г. е и член на BULB Collective.

Фотография: Свилен Начев

Валерий Пощаров учи Живопис в художествената гимназия, а по-късно завършва Пластични изкуства в Сорбоната. Българският институт в Париж го номинира за наградата Картие-Бресон. Снима и рисува по манастири и села из целите Балкани, а талантът му се разгръща в много сфери. Фотографиите му са запомнящи се, силни и красноречиви, за онези, които искат да ги чуят.

Фотография: Валерий Пощаров

Александър Карчински завършва компютърни технологии в Охайо, САЩ, но пътят му е сякаш предначертан в друга посока. От 2004 година започва да се занимава с фотография, а през 2010 вече снима професионално рекламна, интериорна, семейна, но основно сватбена. Днес той е познат като един от най-добрите документални сватбени фотографи у нас.

Фотография: Александър Карчински

Пенко Скумов е част от BULB Collectivе, съосновател и член на фото група “Наос”, фотограф и графичен дизайнер с над 15 години опит. От 2016 година акцентира основно върху street фотографията и оставя след себе си забележителни кадри.

Фотография: Пенко Скумов

Фотографиите на Полина Илиева въвличат зрителя в чужди светове, лични, интимни, важни, паметни. Като един сватбен ден, разказващ цяла вселена любов. Тя е сватбен фотограф, заснел над 100 събития, всяко от които отразява чрез своя репортажен и автентичен стил визуален разказ. И чувства.

Фотография: Полина Илиева

Лекторите са обединени около стремежа BECA | Before Creating Academy да се превърне в чудесна възможност за създаването на единна фотографска общност от хора, които ще усъвършенстват непрестанно визуалната си култура и ще отглеждат с внимание таланта в себе си.
От своя страна, лекторите ще поемат ролята на техни ментори, които да им помогнат да развият своите най-силни и креативни страни, като обогатят тяхното творческо съзнание, идеи и мислене.

“Самата идея за академия означава, че всички ние изграждаме една общност от фотографи и артисти, която е основана от личности и е за личности”

Димитри Стефанов

Това е и основната причина официалната вечер за откриването на BECA | Before Creating Academy да се състои именно под формата на дискусионен панел, чрез който и бъдещите курсисти, и гости на събитието да почувстват своето значимо място в една такава общност.

От официалното откриване, което ще бъде на 1 октомври 2020 до 15 октомври 2020, когато е крайният срок за записване, желаещите да бъдат част от Академията ще могат безплатно да посетят отворените врати, които ще им дадат възможност да се запознаят в детайли с методиката на обучение и с лекторите, които ще им преподават по избраните модули.

Точният график на събитията в дните на отворени врати ще можете да проследите в социалните канали Facebook и Instagram на Академията.
BECA | Before Creating Academy бележи силно начало и екипът зад проекта е изключително благодарен, че среща тази вълна от позитивни, активни и вдъхновени хора, подкрепящи начинанието. Десетки бъдещи курсисти показаха интерес към света на фотографията и към това да развиват себе си.

Благодарим ви, прекрасни хора, за доверието, вдъхновението и вълнението, с което ни зареждате! Благодарим ви за огромния…

Публикувахте от BECA Before Creating Academy в Събота, 12 септември 2020 г.

“Избрах да уча в BECA | Before Creating Academy, защото смятам, че това е много добра възможност за развитие в областта на фотографията. Това, което открих в резюмето на избрания курс, се припокрива с моя поглед за жанра.

Въпреки че съм минал през различни курсове, уъркшопи, школи и най-вече постоянна практика, макар и като хоби, мисля, че жанровете във фотографията са необятни и всеки от тях крие своите тънкости.
Затова, съдейки по предоставената информация за методиката и философията на академията, съм на мнение, че мога да извлека много от такава общност.”

Димитър Славчев

“Очаквам да обогатя знанията си за фотографията и да започна да ги прилагам с по-професионален подход под менторството на опитни и доказали се личности в тази сфера, чиито проекти следя с интерес и от които черпя вдъхновение.”

Ивелина Дончева

***

Повече информация, относно BECA | Before Creating Academy, можете да откриете на сайта на академията, както и в комуникационните канали като Facebook и Instagram.

 

Публикувахте от PhotoSynthesis – място за фотография, хора и идеи в Четвъртък, 10 септември 2020 г.