Привет. Днес сме от по-добрата страна на седмицата – малко преди началото на почивните дни. Затова по правило в петък не е позволено да се впрягаш излишно.

Уикендите са малко като дъгата; изглеждат добре отдалеч, но изчезват, когато се приближиш до тях.

Джон Шърли

Докато си шъшкаме на спокойствие и гледаме да не се изложим, съществува реалната възможност мозъците ни да изветреят.

Публикувахте от Christo Komarnitski в 8 юни 2017 г.

Иначе изходите от една ситуация винаги са предлагали повече възможности, отколкото благоразумие.

Сега, като вече няма висш отговорен пост и милее така истински за шведите, предлагам да назначим Рагин за посланик в Швеция.

Публикувахте от Dragomir Simeonov в 8 юни 2017 г.

Положението във Великобритания е "Theresa May or May Not". 😀

Публикувахте от Емил Джасим в 8 юни 2017 г.

Имам информация, че резултатите от чужбина ще обърнат вота във Великобритания!

Публикувахте от Samuil Petkanov в 8 юни 2017 г.

Колкото до разрушаването на наличното – преди да предприемем нещо, е препоръчително вече да сме измислили основата на новото.

По повод сагата с паметника на Старчев пред НДК: от опита ми през последния четвърт век не вярвам на това място да се на…

Публикувахте от Anton Staykov в 8 юни 2017 г.

Но за всеки случай, за по-голяма безпристрастност ти предлагаме да видиш нещата от гледната точка на една Вайша.

Ако сте пропуснали да гледате филма "Сляпата Вайша", ето го в една картинка. Всеки кадър от филма, компресиран в 1 пиксел, събрани заедно. Всъщност, така би изглеждал филма, ако го гледа самата Вайша.

Публикувахте от Theo Ushev в 8 юни 2017 г.

Като говорим за различни гледни точки, вчера по време изслушването на Джеймс Коми пред Сената на САЩ, Джон Маккейн успя в рамките на 7 минути напълно да обърка бившия директор на ФБР с логиката на въпросите си. Дотолкова, че хората в социалните мрежи изразиха притеснение относно психическото състояние на Маккейн.

А свидетелстването на Коми направи така, че в главата ти да се настанят поне по няколко конспиративни теории, които да те ръчкат всяка вечер преди да си легнеш да спиш.

Междувременно Лео ди Капри се нагърби с мисията да спасява застрашени морски бозайници по залива на Калифорния. Житейското многообразие, в частност и ние, силно се гордеем с Лео.

А Владо Карамазов официално откри сезона с Международния театрален фестивал Варненско лято. Някой беше казал, че с годините човек трябва да прояви по-добър вкус, за да оцени живота както трябва. В смисъл – да стане по-изтънчен и артистичен. Факт е, че на някои късметлии им се получава от първия път.

Варненския Драматичен Театър – Варненско лято 2017

A post shared by Vladimir Karamazov (@v.karamazov) on

Иначе стъпките по плажа се помнят дълго. Цвети Пиронкова е фен на ходенето без обувки и доброто настроение, което следва неминуемо от допира с пясъка.

Beach days…😍😍😌😌😎🌺🏝🏖⛱💦🌞🌴 #tbt

A post shared by Tsvetana Pironkova (@tpironkova) on

Крачим засмяно на здравословна разходка от петъка към съботата, като междувременно можем да се отбием на някое приятно местенце.

🐝🦀

A post shared by Emil Conrad (@emilconrad) on

Като например изложбата 15 години БГ ПРЕС ФОТО, която отвори врати вчера, и те кани до 18 юни да отидеш да я разгледаш. Всекидневният живот, науката и красотата на природата – от Витоша чак до Антарктика. Всичко това събрано, за да види въодушевения ти поглед.

Над 300 снимки с най-доброто от българската репортажна фотография те очакват във VIVACOM Art Hall до 18 юни.

Публикувахте от VIVACOM Art Hall в 8 юни 2017 г.

Поглед нависоко, за да заблестиш и ти – мъглявината Котешка лапа се простира на 5500 светлинни години от планетата Земя в съзвездието Скорпион. Газ и прах покриват горещите звезди и по този начин образуват една здраво стъпила в Млечния път лапа. Днес е петък, в този дух – дай една лапа и весело напред.

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg