Привет. Днес е Световен ден на океаните. В тази връзка ти пускаме душ от  факти, за да се освежиш.

Океаните покриват 71% от земната повърхност. Ревящата водна стихия всъщност е кръстена на бог Атлас, който е носил Земята на плещите си. Ако връх Еверест бъде потопен в най-дълбоката част на Марианската падина – бездната Чалънджър, върхът му ще бъде на 1,6 километра под вода.

 В случай, че се чувстваш като бог Атлас с дългата седмица на плещите си, то ти предлагаме да погледнеш през очилата на големия американски архитект Франк Лойд Райт, който е роден на днешната дата:

Професионалист е този, който изпълнява най-добрата си работа, докато чувства, че най-малко му се работи.

Понякога животът се подрежда така, че неписаните правила –  с клиент не се спори и усмивката винаги е задължителна, просто трябва да се нарушат за общото благо.

"Тихо, тихо, да не обидиме швеците"Б.Рагин…

Публикувахте от Venci Micoff в 7 юни 2017 г.

Можем да ритаме Рагин в главата, ако му дадем някой лев.Това разбрах от думите му.

Публикувахте от Емил Джасим в 7 юни 2017 г.

Иначе и без цветни знамена можем да проявим малко повече задружност в различията си.

А цаката на нещата в крайна сметка наистина е в многото тренировки. С тях идват и предсказанията за едно страхотно бъдеще.

Представих си, че всеки от милиардите спинери, които се въртят в момента, произвежда някакво количество електроенергия.

Публикувахте от Christo Komarnitski в 6 юни 2017 г.

Аз живея на ул. Струмица. Тя е къса и крива, но затова пък миризлива. Преди много години обитателите й я кръстиха улица …

Публикувахте от Chavdar Ghiuselev в 7 юни 2017 г.

Междувременно сегашната прогноза за времето предполага и няколко похвални изказвания. Чаша чай и една оферта, над която да се замислиш.

Само похвални изказвания и към работата на нашите актьори в чужбина. Стискаме палци за завършването на новия български филм. Нокаут или всичко, което тя написа е напълно заснет, но са необходими още малко средства, за да бъде завършен и пуснат по кината през есента. Многото усмихнати лица са на късмет.

По време на снимки в Ню Йорк. Може да видите краудфъндиг кампанията на филма тук.https://www.indiegogo.com/projects/all-she-wrote-movie-finishing-funds/x/16408928#/Благодаря за подкрепата!

Публикувахте от Ники Илиев в 7 юни 2017 г.

Поглед към политиката и прогнозата за времето. След като Тръмп обяви, че САЩ ще се оттеглят от  Парижкото споразумение за климата, крайно време беше някой авторитет в костюм да се намеси. По случайно стечение на обстоятелствата това се оказа Брад Пит в ролята на синоптик пред зачервена карта с обстрелващи слънца. Става все по-топло и по-топло. Дали ще тръгнеш без яке или чадър е пренебрежима подробност. Както казва Пит с чаровна усмивка – прогнозата е за без бъдеще. Със съдействието на Тръмп.

Писателката Джей Кей Роулинг пък също обстрелва, но с огнени туийтове. Роулинг вярва в добрия късмет и силно се надява, че кракът на Тръмп няма да стъпи на визита във Великобритания. Нещо повече – предлага ефективен начин за протест. Обръщане на думите на Тръмп срещу самия него. Така, както сам се насадиш, никой друг не може.

А магическите способности на Роулинг доведоха съмишленици и съвсем скоро нещата загрубяха.

Дяволитият план се дописва, а пръстите барабанят заплашително – много му се насъбра на Тръмп.

Някой си пожела Барак Обама, но той за момента е в малко по-неглижирана обстановка на свещ и няма как да отговори на обаждането.

А междувременно бандата познати лица са доволни не само заради факта, че скоро е петък, а от живота по принцип.

🍭💕👙🎊🎁🎈#happybirthday

A post shared by Luiza Grigorova (@luiza_grigorova_makariev) on

С моите хора @jivkostanev и @toriatranz – тази събота – boogie jungle fever @clubterminal1

A post shared by Ruth Koleva (Рут Колева) (@ruthkoleva) on

Thank you to my crew from @goldendreamsgeneva exceptional art work! #🇧🇬#lion #rose #feathers

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Малко факти, с които да почувстваме, че светът ни съвсем наистина има склонността да се уголемява. Накратко – имаме защо да сме благодарни.

Салвадор Дали си падал по момента на заспиване. Тактиката на художника била да седне пред бялото платно, хванал в ръка метална лъжица над чиния. При всяко заспиване, лъжицата издрънчавала и събуждала художника. А той само това и чакал – веднага посягал да нанесе сюрреалистичното, което му се изпречило на ронливия ръб между съня и реалността. В този дух ти желаем – сюрреалистичен четвъртък!

Четете всеки ден преглед на социалните мрежи в egoist.bg