Като част от многобройните активности, свързани с новото послание на марката OMV– WeCareMore, компанията отбелязва Деня на кафето – 1-ви октомври, 2017 г. с много изненади за своите клиенти. В деня на празника, всички OMV бензиностанции в страната ще предлагат безплатно еспресо. В допълнение, менюто с кафе напитки ще се обогати с новото ВЕГАН КАПУЧИНО по рецепта на OMV служител, отличено по време на проведения по-рано през годината трети VIVA Cafe Бариста шампионат.

След проведения трети VIVA Cafe Бариста шампионат за служители на OMV България, в рамките на който участниците демонстрираха умения в приготвянето на кафе напитки по професионален начин, се състоя паралелен конкурс за кафе напитки по рецепти, предложени от самите служители. В присъствието на Горан Хубер, един от топ баристите в света и специално жури, бяха отличени три напитки. Съгласно последните тенденции на пазара и търсенето на здравословни продукти, OMV България реши да обогати менюто си с кафе напитки с Веган капучино по рецепта на Спасиана Миленова, OMV Люлин.

Спасиана Миленова, OMV Люлин

„Стараем се да доказваме ежедневно, че заставаме изцяло зад обещанието, което сме дали на нашите клиенти WeCareMore* не само по отношение на висококачествените горива, които се грижат за двигателя на автомобила, но и по отношение на комфорта и удовлетвореността на самите клиенти. Знаем, че кафето, което предлагаме на нашите обекти често пъти е причина хората да избират именно OMV за място за среща или почивка по време на път и именно поради това обучаваме, ангажираме и мотивираме непрекъснато нашите служители, за да дават най-доброто от себе си в приготвянето на кафе напитки.”

VIVA Cafe е висококачествен продукт със знак Fairtrade*, който гарантира получаването на справедливи и подобаващи възнаграждения за малките семейни земеделски ферми, които работят всеки ден за постигането на неговото качество. И тази година OMVще отбележи традиционно 1-ви октомври, 2017 г., Ден на кафетов OMV с безплатно еспресо за всички клиенти на бензиностанции в страната.

 

Като признание за усърдната си работа, OMV България е горда да съобщи, че тази година компанията е отличена с цели два Best Buy Award медала. Според независимо маркетингово проучване сред потребителите, VIVA Cafe е посочено като кафе-бар/кафене в бензиностанция, което предлага най-добро съотношение цена-качество в България. Същото маркетингово проучване сред селектирана потребителска група – така нареченото поколение Милениум, която е и най-важната потребителска група в момента, OMV получава отличието Best Buy Award за бензиностанция, която предлага най-добро съотношение цена-качество в България.

 

 

„Гордеем се да получим това признание от нашите клиенти, тъй като всичко, което правим е в името на това да им осигурим качеството, което са свикнали да получават от нас и да им даваме дори повече отколкото очакват”, каза Петър Величков, управител на OMVБългария.

Петър Величков, управител на OMV България

Като компания, която винаги е работила вподкрепа на българския бизнес и в полза на обществени каузи, сред които опазването на околната среда, OMV България застава зад иновативен за българския пазар продукт на български производители –ядливaта вафленa чашка за кафе Cupffee. Чашката е направени изцяло от натурални и екологично чисти суровини и може да бъде изядена в качеството си на обикновена придружаващата кафето бисквитка.

„OMV България се свърза с нас с предложение да подкрепи нашата бизнес идея, като използва за тестови период от време вафлените ни чашки, предоставяйки на клиентите възможност при желание от тяхна страна да изпият кафето си в тях. Много се радваме, че получаваме това доверие и ще дадем всичко от себе си, за да отговорим на високите стандарти на работа на OMV България “, казва Мирослав Запрянов, съосновател на Cupffee.

Чашите Cupffee предстои да бъдат въведени тестово на OMV обектите в страната. OMV България още веднъж доказва своята загриженост към общественозначими каузи като опазване на околната среда, подкрепяне на стартъппрограми и развитие на бизнес средата.

 

*Fairtrade („справедлива търговия“) е независима организация, която цели да намали липсата на равновесие на пазара, като гарантира справедливи възнаграждения за семействата на фермерите. Стандартите Fairtrade създават рамка за социално, екологично и икономическо развитие на организациите на производителите и изискват стабилно заплащане на стабилни цени и допълнителни премии за обществени проекти. Купувайки продукти със знак Fairtrade, клиентите спомагат за развитието на фермерските кафе кооперации. Fairtrade е гаранция, че използваните суровини са от организации на производители, които следват социалните, икономически и екологични стандарти. Само продукти, които покриват международните Fairtrade стандарти, могат да носят знака Fairtrade. Знакът Fairtrade уверява, че са приложени всички Fairtrade стандарти. VIVA Cafe има знака на Fairtrade, защото OMV подкрепя тези стандарти.

* WeCareMore е философия, поставяща клиента в основата на всички дейности, свързани с търговията на дребно на OMV. Това е начинът на компанията да покаже, че не само се стреми да предлага повече, но и да полага повече грижи – повече от вчера и по-важното, повече отколкото самите клиенти очакват. Клиентите са в основата на всичко, което компанията прави.WeCareMore за OMV означава, че предоставяйки висококачествени продукти и услуги, клиентите ще се почувстват обгрижени и ще открият точно това, което е важно за тях.