Вече си имаме нови любими емотикони. Вдъхновена от корицата на албума от 73-та –Aladdin Sane на Дейвид Боуи, предстоящата IOS 10.2 актуализация на Apple ще презареди клавиатурата на смарфона спевеца-емотикон, публикува Emojipedia.

Тази и още 16нови професии ще бъдат добавени след ъпдейта, като посветената на легендарния певец включва мъжи жена пред микрофона с емблематичната рисувана мълния през окото.

Всеки нов дизайнна емотикони от IOS 10.2 е наразположение в Emojipedia. Наред с многобройните нови животни и храни,актуализацията ще включва нови жестове, включително длан в лицето, стискане напалци и селфи (което изглежда зловещо). Последната актуализация на емотикони пристигаслед като Музеят на модерното изкуство в Ню Йорк обяви, че е добавя оригиналниянабор от 176 емотикони към постоянната си колекция.

Що се отнася до Боуимотиконите,дизайнът е повече от признание към певеца, след като го загубихмеслед дълга битка с рака, която той запази в тайна. Само няколко дни предисмъртта си, излезе и последния албум на Боуи – Blackstar.