През лятото понеделниците се преживяват по-лесно, превърнали се в напоителен дълъг уикенд. Сутринта на новата седмица се подава като стъпала на брега на морето, когато приливът на петъка си отива. Понеделнишки разлистваме летния манифест – изписан в пясъка, по дъските за Happy Hour на баровете, по лицата на отпускарите или пък шумно изпят на път към Bash-a. Но извинете ни, ако с нашето писмо сме ви напомнили, че последната седмица на юли е започнала, като начало на телефонен разговор:

– Ало, Юли? Август е.

Гетсби вярваше в зелената светлина, блаженото бъдеще, което година след година се отдалечава от нас. Днес то ни е избягнало – нищо, утре ще тичаме по-бързо, ще простираме ръце по-далеч… И едно прекрасно утро…

Тъй се борим с вълните, кораби срещу течението, непрестанно отнасяни назад в миналото.

Франсис Скот Фицджералд

Дали заради стройните летни тела, или заради горещината, всички сме минали на средиземноморска диета,  с много вино и черноморски миди, а за по-сериозните узо и дзадзики… „И нито един суджук“.

Цацаров: Прокуратурата няма да проверява Борисов за корупция, имаме данни, че е веган.

Публикувахте от Samuil Petkanov в 22 юли 2017 г.

И така с правилната храна и лазурното небе вече сме си набавили всички необходими хормони на щастието. Не е тайна, че понякога ендорфинът ни кара да пеем немски коледни песни посред лято… В случая и „мръсните приказки“ може да са виновни!

Мръсни Приказки в Градина виИр КомеЕН 🤣

Публикувахте от Niki Stanoev в 22 юли 2017 г.

За някои спомени не са ни необходими Facebook tool-ове, напомняме си ги като повтаряме грешките си. Знам какво направи преди три лета.

На тоя ден преди три години Пламен Орешарски подаде оставка. Изглеждаше справедливо да си тръгне. Днес, между Пламен Оре…

Публикувахте от Polina Paunova в 23 юли 2017 г.

 

„Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,

ще вперя поглед в мрака да те видя.

Когато се наситя да те гледам —

ще те целуна и ще си отида.“

Никола Вапцаров

Седя в Несебър и си мисля – днешният ден ни предлага две важни събития.Едното е годишнината от разстрела на Вапцаров.А…

Публикувахте от Venci Micoff в 23 юли 2017 г.

И за да се върнем на сезонната диета…

 

O tempora, o mores или повече ни харесва In vino veritas, но понякога колкото и да се напиваме, не успяваме да се влюбим. Предлагаме ви просто обяснение на friend zone-ата, но все пак предупреждаваме, че латинските сентенции са фундамент, с който не трябва да спекулираме.

 

За да не ви се случи това, влизайте в уикенда с позитивен вайб.

Дългият уикенд за Hollywood мина под знака на филмовия фестивал за комикси Comic-Con International: San Diego .Откъдето разбираме, че през 2018 SyFy ще излъчи сериала за семейството на Superman – Krypton /трейлърът, излъчен на Comic-Con, може да видите тук/. А агент Дейл Купър /Кайл Маклоклан/ се оказва и добър партньор в снимките.

Confusion or constipation?? @kyle_maclachlan #twinpeaks #comiccon #sdcc

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts) on

 

„Понякога се чудя дали най-мотивиращият фактор не е бил този, че съм родена жена и съм била бедна. Когато си жена, се бориш повече. И като следствие, виждаш повече, мислиш повече и си по-креативен. Същото важи и когато си беден. Подтикът да оцелееш е велика школа.“ – Ориана Фалачи

#elcapitano 😎 #frontrow ✔️1️⃣✔️

A post shared by Gergana Malkodanska (@g_malkodanska) on

 

Футболът (не) е всичко, all around the world.

 

First stop. Seems a few people got here before me. 😜#CR7LIVE

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on