Беше наистина брутално. Да се замерваш с идеи, да размишляваш върху късмета, да споделяш кафето си с най-успелите и креативни хора у нас. И всичко това в 6:30 сутринта.

СУТРИН 6:30 е вдъхновен от Brutally Early Club на Ханс-УлрихОбрист (ко-директор на Serpentine Gallery) – почетен член и на нашия клуб. Освен, че съществува вече в Лондон, Париж, Берлин, Ню Йорк, сред най-яростните му привърженици и членове са Марина Абрамович и Джеферсън Хак (наш редакционен любимец – заради две негови отрочета: списанието Dazed&Confused и Лила Грейс Мос – дъщеря му от Кейт Мос).

СУТРИН 6:30 е перверзна идея; самоиронична всърцевината си и наистина хард, предвид преобръщането на концепцията закласическа сбирка. Няма алкохол, няма диджеи (но не обещаваме), няма и пътен трафик.Слънце, празни улици и леко сънени лица, но готови за нов ден и нови предизвикателства.     

Във времена на социални експерименти дебюта на СУТРИН 6:30беше направо летящ старт на проекта ни с Дарик радио. Един не спал Косьо Вълков,който пристигна след почти изпуснат полет, даде тема на първото ни издание -какво е късмет и ролята му в нашия живот.

Дискусията разпалиха Сашо Дончев, Татяна Лозович, Петър Пунчев, Емануела Гюлиян, Теодор Замфиров, Стойко Петков, РумянаТренчева, Мариета Ценова, Петър Стоянович, Огнян Златев, Мирослав Ненков, Лъчезар Бояджиев, Георги Ангелов,Радостин Стойчев, Красимира Райчева, Жечко Кюркчиев, Георги Кушвалиев, ЕмилДжасим и вече първата шега в клуба (с добро) към Мартин Заимов…

На следващата ни сбирка (след месец) ще атакуваме с нова тема, модератор и, надяваме се, горещи спорове, идеи и позиции. Всекиедин от членовете ще покани свой гост, с което компанията ще стане ощепо-шарена и креативна.