Това вече е друго нещо, температурите позволяват, живот на открито – панорамният покрив на изцяло новия Hyundai i30 дава усещане на простор, на път из града сме за ден 5 от надпреварата Sofia Espresso Cup.

Избираме най-доброто място за късо кафе в София. Претендентите са 16, състезават се на принципа директни сблъсъци “заведение срещу заведение”, елиминации, след това полуфинал и финал.

Разбира се, че има набор от критерии, които ни помагат да определим победителя – вид на машината за кафе, кафемелачката (всъщност кафемелачките, когато има няколко вида кафе), качество на водата (работи ли мястото със собствена система за пречистване на водата), вид кафе, свежест на кафето (пече ли се на място, как се съхранява и т.н.), време на приготвяне, сервиране, наличие на вода или не към кафето, разговор с бариста и куп други важни и не чак толкова неща.

Sofia Espresso Cup напредва, съвсем скоро ще бъдем във втора фаза, тази на четвъртфиналите.

Днес сме на посещение в Columbus, което се намира на ул. Цар Шишман 37Б и в Coffee Shop на 11 август/Дондуков.

Пълен анализ на дегустацията, която този път продължи по-дълго от очакваното – сякаш зоркото ни око затяга критериите – повече информация утре в сутрешния блок на Дарик. Тук обаче винаги изпреварваме с победителя. Напред в битката за най-доброто еспресо в София продължава Columbus.