Всъщност бялата риза, добрият деним и тъмносиният блейзър спасяват във всяка ситуация, което съвсем не е революционно откритие. Объркването в това какво да облечем, какво да сложим в чантата за кратко (или дълго пътуване), всъщност е излишно – т.нар. essentials толкова улесняват мъжа, че винаги може да бъде в час с нещата – независимо дали отива на работа, обяд с приятели, откриване на изложба или лекция в университета. Essentials – онези дрехи, които се комбинират отлично, класически са, носят се от години, ще се носят и години напред, неподвластни са на модата.

Няма модна рецепта, подходяща за всеки. Ако късо кафе освежава сутрин, то риза с къс ръкав създава само лошо впечатление. Трудно ще намерите мъже, които да са толкова идентични, че да може да им предпишете еднакво стандартно (и същевременно елегантно) облекло, но е почти сигурно, че няма да сбъркате, ако им разтворите хапче Alka-Seltzer след дълга и тежка нощ. И все пак, ако има ултимативен дрес код, който наистина улеснява елегантното движение във всякакви ситуации, това са точно изброените три неща: бяла риза, добър деним и тъмносин блейзър. За обувките забравяме умишлено, защото там всичко е ясно, надяваме се няма да се объркате.

С бялата риза обаче могат да станат грешки. Наглед нещо съвсем просто – риза, че и бяла. В същото време достатъчно комплицирана. На първо място, бялата риза трябва да бъде по мярка, точка. По-нататък – не купувайте три ризи тип fast fashion, само за да имате три ризи, когато може да купите една по мярка. И не на последно място, никога, при никакви обстоятелства, дори с дуло, опряно в слепоочието, не купувайте риза с къс ръкав (ако ви трябва къс ръкав, просто навивате дългите).

С такова задание се озовахме при нашите приятели от SIRCROW, които шият ризи по мярка и ги правят изключително добре. След кратък разговор на късо еспресо, взимане на мерки и избор на детайли, ситуацията се заключи до следното – поръчана беше бяла риза, която отговаря на всички изисквания, че и научихме някои неща, за които не бяхме подозирали.

Оказа се, че сплитката, която сме избрали, се нарича Chevron. Търсете такава – гарантираме класическо елегантно усещане и визия. Състав – 100% памук висококачествен египетски памук с дебелина на нишките 80/2 – 80/2. Човек може дълго да се чуди каква точно да бъде яката, но ние се придържаме към класиката – модел Spread, както и маншет –  Double cuff. Не знаехме също, че ризите се кръщават – в този случай финалния модел носеше име SIRCROW Chevron White Individual.

Какво повече? Може би още една риза? Да, разбира се.

Търсете на: www.sircrow.com