Компанията е принудена да спре производството и продажбите в световен мащаб на “самозапалващия” се Galaxy Note 7. До решението се стигна след като вече заменени модели също се възпламениха. Най-големият световен производител на смартфони посъветва своите клиенти незабавно да изключат мобилните си устройства, предаде AFP.

Следва и „задълбочено разследване” на инцидентите, които започнаха още в началото на миналия месец, с множество случаи на прегряване на батерията и запалване на телефона. Samsung понесе загуби в размер на един милиард долара.

Южнокорейските власти съобщиха, че са открили нов дефект в най-популярният смартфон на Samsung и също посъветваха потребителите да изключат телефоните си или да ги разменят за нови. В изявлението не посочва какъв точно е дефектът. Новите докладите също повдигат редица въпроси относно проблема. Samsung обвини доставчиците на батерии, като същевременно гарантира на потребителите, че телефонът им е безопасен. Компанията разреши проблема с батериите като намери нов доставчик.

Акциите на Samsung паднаха 7,5% във вторник – това е най-големият спад от 2008 г. насам, пише The Guardian. Анализатори твърдят, че новите проблеми представляват криза за технологичния гигант, който е в жестока конкуренция с Apple и други водещи производители на смартфони.