Често при обзавеждане вместо да персонализираме пространството, в безкрая от красивипродукти, известни брандове и нови креативни студия на световната карта,оставаме с избор сведен до крайния минимум. Защо персонализирането е важно обяснихме. Облагородяванас и нашата среда, действа ни като изкуство. Арх. Димов използва clippings.com за реален проект и обобщи в 3 бързи:

1. Оптимизация на цялостния процес.

Вече има платформа, която прави за нас достъпни брандове от ранга на вечно любимите Knoll и Vitra до съвсем нови имена и технологии в дизайна. Избор от милиони продукти взатворен цикъл с крайната цел – доставка. Това практически означава, че през целия период от възникването на идеята до осъществяването ѝ управлението е през един контакт, независимо от обема на поръчката и съответно мащаба на проекта. Clippings.comе директната връзка между производителя и поръчителя.

Освен гаранцията за качество тук трябва да отбележим, че платформата епрекрасна възможност за креативни дизайнери и архитекти да добият световенпазар и да се развиват заедно с нея. A тя е завидно динамична, адекватна зануждите на пазара и решава цялостно проблеми, от които страдаха дълго производители,архитекти и дизайнери.

Ranua, светеща маса

2. Най-добрицени! Гарантирано.

Освен време и усилия, платформата спестява средства като гарантиранай-добра цена, с обещанието да подобри офертата си и “победи”, ако покажешпо-добра друга на даден продукт. Да! Доказано е. Те просто гарантиратнай-добрата цена, независимо за кой бранд и артикул става въпрос. Представи сикакво влияние би могло да окаже това на проект с мащабите на общественозаведение, хотел или верига.

При това услугата далеч не се ограничава до поръчка и доставка. Ако изборътти на мебели или/и аксесоари е от различни брандове със съответни срокове заизработка и доставка до Лондон, където е базирана компанията, икономическинай-изгодно би било всички артикули да се съберат на едно място и едва следтова да се организира единен транспорт. Те предлагат и организацията на товакато част от услугата си.

Оскар Нйемер и Анна Мария Нйемер, Rio Rocking Chaise, 1978 г.

3.Добавена стойност към всекипроект.

Има мебели, които бележат началото на различни епохи в дизайна, създадени от големи именав архитектурата. Години наред, учейки и проектирайки всъзнанието ми се сменят интериори, “приютяващи” вечните класики на Mies van der Rohe,Le Corbusier и множество други. Това важи с еднаква сила както за обществени,така и за индивидуални проекти.

Ако трябва да дам конкретен пример – великият Mies van der Rohe предоставяна Knoll ексклузивни права за производството на проектираните от него мебелипрез далечната 1948 година. Ако днес, почти седемдесет години по-късно, сеопиташ да си поръчаш мебел от сайта на компанията ще видиш, че дестинацияБългария липсва. И приключението започва – търсене на най-близка дестинация задоставка (до тук е и гаранцията по време на транспортиране), евентуалноскладиране, намиране на транспорт и така до крайната цел.

Стол Barcelona, Лудвиг Мис ван дер Рое

За съжаление много продукти на месния пазар претендират за оригиналност симена на дизайнери и брандове, но дори не е нужно да си експерт за да установиш,че качеството не е на необходимото ниво. Всяка една класика внася изисканост иподчертава стила в един проект. Clippings.com е най-прекият и достъпен път дотакива.

Представиси щом това се отнася до продукти с масово производство датиращо от преди 70години, какво бихме могли да очакваме за новите технологии. Прекрасен пример втова отношение е Soundwall.Произведение, комбиниращо музика и визуално изкуство, високо качество на звука и прекрасно изображение натворба от съвременен автор.

Да. Гарантирано идоказано, със същия успех можеш да обзаведеш собственото си жилище сам чрезплатформата. Да избереш аксесоарите, да декорираш и персонализираш в различниценови диапазони и избор от милиони. Честа заблуда е, че офертите в големитевериги на месния пазар са по-достъпни. Опитай. Наслади се и твори.

We shape our buildings; thereafter they shape us. Winston Churchill

Layer by Läufer + Keichel