Ситуацията е следната – създадени на ръка, изключително ограничена серия, втален силует, модерна кройка, шумни принтове и бързосъхнещ плат. На www.yamabahari.com акостират дамските бански Ziggy Stardust на TIMO, представени в България от семейната компания yamabahari.

Дамските бански са нов акцент в оригиналната колекция на yamabahari, която стартира през лятото на 2015 с големи ленени плажни кърпи, изтъкани от Литва в специални модели и цветове.

През лятото на 2016 компанията представи памучни плажни кърпи, пак в голям размер, този път вдъхновени от илюстрации на артистите Велико Маринчевски, Ирма Водева, Мила Лозанова.


Нито една от кърпите не е с дигитални принтове, всички модели се произвеждат в лимитирана серия от висококачествен памук, изцяло изтъкани.

Това лято идват и горещите бански Ziggy Stardust, вдъхновени от Дейвид Боуи, които се появяват в колекцията на yamabahari след разговори и идеи за колаборация с креативния директор на TIMO, елегантният господин Поу как-по-дяволите-се-произнася-фамилията Фунгфангчавенг (ако този път уцелихме вярното произношение).

Тази година базираната в Банкок компания TIMO разшири допълнително местата, където предлага ръчношитите си премиум бански – от Токио и Фукуока до Лондон и Лос Анджелис. Вече и в България чрез yamabahari.

Банските Ziggy Stardust се предлагат в лимитиран брой, а първите заявили предварителна поръчка получават и безплатна памучна кърпа Tangara от www.yamabahari.com. Звучи като да е хубаво.

Ограничената серия дамски бански Ziggy Stardust е на: www.yamabahari.com

В допълнение към тях компанията предлага и уикенд чанта за пътуване, създадена от качествена текстилна канава и допълнителен водонепропрусклив материал отвътре.

Чантата Beige Long Tote е удобна за уикенда, за плажа, за всеки свободен момент на бягство от града.

(фотография: TIMO, Blonie)